Skocz do zawartości
Ghazi

Padł HDD :/

Rekomendowane odpowiedzi

Sobota wieczór - gram w CS'a.

Niedziela rano - zmana coolera na procu (jeszcze na starym kompie), odpalam. I co? Bios się odzywa : "Ghazi! Nie masz dysku!"

Kurde! Jak nie mam, jak mam! Sprawdzam wszystko, odłączam CDRom, zmieniam taśmy, daje inny zasilacz. Bios dysku nie widzi :/. Zpodaje drugi HDD: wszystko ok! Ide z dyskiem do kumpla - zgon. Dysku nie widzi w biosie! :/ Twardziel pojechał do serwisu, ale mam 2 pytania:

1. Co to mogło się stać?

2. Myślicie, ze przy okazji naprawy zrobią format? (na 30GB Seahate jakaś połowa to były dłuuugo sciagane mp3 :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota wieczór - gram w CS'a.  

Niedziela rano - zmana coolera na procu (jeszcze na starym kompie), odpalam. I co? Bios się odzywa "Ghazi! Nie masz dysku" Kurde! Jak nie mam, jak mam! Sprawdzam wszystko, odłączam CDRom, zmieniam taśmy, daje inny zasilacz. Bios dysku nie widzi :/. Zpodaje drugi HDD: wszystko ok! Ide z dyskiem do kumpla - zgon. Dysku nie widzi w biosie! :/ Twardziel pojechał do serwisu, ale mam 2 pytania:

1. Co to mogło się stać?

2. Myślicie, ze przy okazji naprawy zrobią format? (na 30GB Seahate jakaś połowa to były dłuuugo sciagane mp3 :/)

heheh LOL :D dobre ...

ale ja podepne sie do tematu ... jak ktos moze niech pomoze :D

mialem w kieszeni dysk 3gb jakiegos starego szajsunga - latalem z nim wszedzie i po wszystkich - zgrywalem filmy mp3 itd itp - dysk nigdzie mi nie upadl nie doznal zadnych uszkodzen az tu z dnia na dzien tak jak u Ghaziego problem.

Bios wykrywa go nadal a winda juz nie - sprawdzalem u innych kumpli - to samo - bios widzi winda nie (zarowno 98 jak i xp).

Skoro bios wykrywa - jak moze byc przyczyna ze winda nie widzi ?

Zmiana masterow slave'ow kabli zworkow i wszystkich badziewi nie pomaga ... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ten dysk wyciagnalem z 486 :P i wsadzilem do nowego durnia 750 gdzie mialem juz 20gb barracude - sluzyl tylko za kieszen wiec duzej starty nie bylo ... no ale jakby ktos wiedzial co sie z nim stalo to chetnie bym sie dowiedzial i moze naprawil :D - wkoncu 3gb nadal starcza na 5 filmow lub mase mp3 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...