Ghazi Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Sobota wieczór - gram w CS'a. Niedziela rano - zmana coolera na procu (jeszcze na starym kompie), odpalam. I co? Bios się odzywa : "Ghazi! Nie masz dysku!" Kurde! Jak nie mam, jak mam! Sprawdzam wszystko, odłączam CDRom, zmieniam taśmy, daje inny zasilacz. Bios dysku nie widzi :/. Zpodaje drugi HDD: wszystko ok! Ide z dyskiem do kumpla - zgon. Dysku nie widzi w biosie! :/ Twardziel pojechał do serwisu, ale mam 2 pytania: 1. Co to mogło się stać? 2. Myślicie, ze przy okazji naprawy zrobią format? (na 30GB Seahate jakaś połowa to były dłuuugo sciagane mp3 :/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Sobota wieczór - gram w CS'a. Niedziela rano - zmana coolera na procu (jeszcze na starym kompie), odpalam. I co? Bios się odzywa "Ghazi! Nie masz dysku" Kurde! Jak nie mam, jak mam! Sprawdzam wszystko, odłączam CDRom, zmieniam taśmy, daje inny zasilacz. Bios dysku nie widzi :/. Zpodaje drugi HDD: wszystko ok! Ide z dyskiem do kumpla - zgon. Dysku nie widzi w biosie! :/ Twardziel pojechał do serwisu, ale mam 2 pytania: 1. Co to mogło się stać? 2. Myślicie, ze przy okazji naprawy zrobią format? (na 30GB Seahate jakaś połowa to były dłuuugo sciagane mp3 :/) heheh LOL :D dobre ... ale ja podepne sie do tematu ... jak ktos moze niech pomoze :D mialem w kieszeni dysk 3gb jakiegos starego szajsunga - latalem z nim wszedzie i po wszystkich - zgrywalem filmy mp3 itd itp - dysk nigdzie mi nie upadl nie doznal zadnych uszkodzen az tu z dnia na dzien tak jak u Ghaziego problem. Bios wykrywa go nadal a winda juz nie - sprawdzalem u innych kumpli - to samo - bios widzi winda nie (zarowno 98 jak i xp). Skoro bios wykrywa - jak moze byc przyczyna ze winda nie widzi ? Zmiana masterow slave'ow kabli zworkow i wszystkich badziewi nie pomaga ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Gie-eN-Zet, w Dosie widzi? Jest masa progsów do diagnozowania/naprawiania HDD pod dosem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 dos nie wiedzi - bios owszem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 eh... Jak go poniesiesz do serwisu, to chyba sobie słono policzą :/ No chyba, że masz 8 lat gwarancji. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ja ten dysk wyciagnalem z 486 :P i wsadzilem do nowego durnia 750 gdzie mialem juz 20gb barracude - sluzyl tylko za kieszen wiec duzej starty nie bylo ... no ale jakby ktos wiedzial co sie z nim stalo to chetnie bym sie dowiedzial i moze naprawil :D - wkoncu 3gb nadal starcza na 5 filmow lub mase mp3 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...