Sid Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Kiedyś patrze sobie a moj led niebieski w budzie przygasa. Na pewno nie łączyło troche. Wyciągłem go i pomyslalem ze sprawdze czy napiecie nie skaka. I ten oto piękny wpis mnie zaskoczył: VCore: 1.82VHehe - czy to narmalne na Duronie?? Chyba nie :). Szybko skoczyłem do windy i wlaczyłem AIDA32 - tam pisze 1.75V, patrze pozniej w BIOSIe - dalej 1,81V lub 1,82V. To chyba schizy BIOSu bo procesor (Duron 1,1Ghz) Długo by chyba nie pociągnął na 1.82V przy standardowym chłodzeniu (wentylatorek od nowości). Added: To tylko błąd BIOSu mam rozumieć?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Schizy to raczej może mieć AIDA a nie BIOS... Kumpel ma DURON-a, na płycie padły mu chyba dzielniki napięcia. Nie wiem jakie vcore jest podawane na proca ale ma 85oC w stresie i działa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ja miał taki motyw, że wszystkie progsy pokazzywały mi 1,53 i dzisiaj dalej pomini zmiany proca dalje tyle pokazują. A bios na durniu pokazywał 1,63 a teraz 1,45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 e tam - nie mam sie czego bac. Wazne ze chodzi. Mogło to sie stac jak mialem awarie pradu (robilo sie malutkie spiecie) i jak mi przez to kompa zrestartowało to CD-ROM zaczął bzyczeć a w komunikatach BIOSU zaraz po napedach pojawily sie cyferki &*&^*^% itp. chyba z 15 literek :) Grunt ze chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...