tydraniu Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 Witam Muszę wymienić telefon na coś nowszego bo mój aktualny już trochę niedomaga. Aktualnie mam wytypowane 2, iphone 11 i note 10+. Cenowo jest bardzo podobnie. Sprzętowo już kompletnie nie. Ale podobno co iOS to iOS. Ku apple skłania mnie lekko Żona i jej iphone 7. Posiada go już 4 lata i jest bardzo zadowolona. Bardzo zależy mi na bezawaryjności i wytrzymałości. Czasem zdarza mi się że telefon poleci na podłogę, czasem dziecko go złapie i strąci. Z tego co czytałem o iphonie to ekrany łatwo się rysują, ale są dosyć wytrzymałe na inne uszkodzenia. A jak jest z samsungiem? Chciałbym żeby telefon wytrzymał chociaż z 4 lata i nie stracił na wydajności. Aktualny (asus zenfone max m2) po niecałych 2 latach użytkowania zacina się, lubi się raz na jakiś czas zawiesić tak że trzeba go resetować. Pomocyyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max_peeterson Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Z tej dwójki tylko samsung. IOS nie ma w sobie nic do zaoferowania, czego by flagowiec z androidem nie miał. Pierdzielenie niedowiarków o zamkniętej architekturze to totalny bez sens. Popatrz, co Ciebie interesuje jako konsumenta czy architektura jest otwarta, czy zamknięta, działa lepiej? Nie. Więc kij z tym jaka architektura ? Podajesz przykład asusa zen fone max m2, jako andka, który zacina się po 2 latach, weź pod uwagę, że porównujesz totalny low end do flagowca. Iphony mają tylko flagowce, można tak powiedzieć, oni nie mają średniej półki, niskiej półki etc, a ludzie często piszą, NO, KUPIŁEM AJFONA I MI SIĘ NEI ZACINA JAK MOJ STARY ANDEK. Ale już nie wspomną, że ten ich stary andek kosztował 500 pln, więc był ultra low endem, przestarzałym już w dniu kupna, a potem kupili ajfona za 3-5k i się dziwią, że jest "lepszy" niż andek za 500 pln. Nikt za bardzo nie porównuje nigdy flagowców z androidem do ajfonów, ciekawe dlaczego? Miałem doświadczenie z iosem nie raz nie dwa, ponieważ lubię poznawać inne systemy operacyjne na każdej platformie i po przesiadce z S9+ na Iphona 11 brakowało mi tak ogromnej ilości rzeczy, że miałem ochotę ten szajs wywalić za okno, tak więc wymieniłem na note 20 ultra i w końcu znów jest dobrze. Nie wazne, czy kupisz S10, S10+ czy s20 ultra. Iphone nigdy w swojej historii nie oferował niczego, co było by warte jego kupna i co miało by jaką kolwiek przewagę nad flagowymi androidami. Apple posiada genialnych marketingowców, którzy od lat sprzedają za duże pieniądze przestarzałą technologię, a wyznawcy (znam kilku, nie da się im przemówić do rozsądku czarno białymi argumentami) zawsze to kupią i pamiętaj, iphoneowiec zagorzały nigdy przenigdy nie przeyzna się, że coś mu nie działa, bo wyszedłby na debila ? Przemyśl to, mówię z doświadczenia i swojego i swoich znajomych, nie trać czasu na IOS, bierz Szajsunga i będziesz zadowolon. Edytowane 28 Października 2020 przez max_peeterson 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 Wielkie dzięki za odpowiedź. Powiedz proszę, co Ciebie najbardziej irytowało w iOS? Jakich rzeczy Ci brakowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...