DuZy Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Witam. Mam pytanie co do napięcia z zasilacza 3.3V. Niedawno kupiłem nową płytę Soltek kt400 i po włożeniu pokazuje mi te napięcie rzędu 3.088V. Nie wiem czy jest się czymś niepokoić czy mam od razu zmieniać zasilacz (mam 300W noname) więc chciałbym aby mi ktoś fachowo podpowiedział :) Narazie nie zauważyłem żadnych dziwnych sytuacji - wszystko chodzi jak należy. Pozostałe napięcia: 5=4.919; 12=12.352; -12=-11.785. Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Napięci 3,3 jest stanowczo za niskie!!! -12 też jakieś dziwne! Ja bym zmienił zasiłkę, w końcu to jeden z ważniejszych elementów kompa, a jeszcze jak masz zamiar kręcić to już wogóle!! Polecam chieftec'a 360W lub 420W!! Ale niech ktoś jeszcze się wypowie, może się myle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 radziłbym zmienic zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No to przyłączę się do wypowiedzi poprzedników, to nap. 3,3 V faktycznie za niskie. Warto pomyśleć o nowym zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_bn Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Takie napiecie napewno niejest zwiazane z mobo mam mobo na tym chipie i napiecie z granicach normy - 3.23v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuZy Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ok dzięki. Widze że jednak będe musiał zmienić zasiłkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 napiecie jest za niskie ale jeszcze miesci sie w graniocach +/- 10%, czas pomyslec na zmiana zasilki.... bo ta za dlugo nei pociagnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Maxymalne wachania napiec moga byc +/- 5% wedlug specyfikacji ATX ... tylko niektore urzadzenia maja tolerancje +/- 10% na zmiane napiec Widac ze te napiecia nie mieszcza w dupuszczalnej normie ... sprawdz napiecia miernikiem bo plyty glowne zawyzaja lub zanizaja zwykle napiecia ... jak napiecia na mierniku nie beda miescic sie w normie to reklamuj zasilacz lub kup nowy ... chieftec, forton. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...