Skocz do zawartości
frankenstein

Problemz 9600TX (raczej tylko dla posiadaczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Co do poznego wlaczania monitora. U mnie tez tak jest jak monitor ma pomaranczowe swiatelko i zalaczam komp..... poprostu komp sie za szybki mi wlac za zeby monitor w takim czasie sie wlaczyl..... jak uruchamiach ponownie i zapalonym monitorem to tez tak masz ?? 2 x power to pierwsze slysze, ale skoro to jewst jakas reguralnosc to moze to jak taka funkcja ( zabazpieszenie przed blondynkami :D), kotra da sie zmienic w biosie....

A jak ci sie uda wejsc do biosu to podkrec sobie troche procesow.... jak ci wynin pojdzie OSTRO w gore - to znaczy ze procesoz zwalnia karta.... z krecenie jej nie daje widocznych rezultatow.... Mialer podpbnie na gf2mx z c400. Gf podkrecalem o 50mhz rdzenie i zero roznicy w markach....dalej ok 1000, a jak procesozr poscilem 50mhz wyzej to wynin byl 1350... Teraz na nie kreconym procu mam wynintylko nie caly tysiac mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do poznego wlaczania monitora. U mnie tez tak jest jak monitor ma pomaranczowe swiatelko i zalaczam komp..... poprostu komp sie za szybki mi wlac za zeby monitor w takim czasie sie wlaczyl..... jak uruchamiach ponownie i zapalonym monitorem to tez tak masz ?? 2 x power to pierwsze slysze, ale skoro to jewst jakas reguralnosc to moze to jak taka funkcja ( zabazpieszenie przed blondynkami :D), kotra da sie zmienic w biosie....

A jak ci sie uda wejsc do biosu to podkrec sobie troche procesow.... jak ci wynin pojdzie OSTRO w gore - to znaczy ze procesoz zwalnia karta.... z krecenie jej nie daje widocznych rezultatow.... Mialer podpbnie na gf2mx z c400. Gf podkrecalem o 50mhz rdzenie i zero roznicy w markach....dalej ok 1000, a jak procesozr poscilem 50mhz wyzej to wynin byl 1350... Teraz na nie kreconym procu mam wynintylko nie caly tysiac mniejszy

z tym monitorem to bylo dobrze az do wymiany GF2 na radeona

jak wlaczam np. po restarcie to monitor wlacza sie wyraznie szybciej ale i tak widze dopiero ekran ladowania WIN.

dwukrotny power - tez pierwsze slysze zeby cos takiego w BIOSie bylo a po drugie nic nie bylo tam przestawiane od niepamietnych czasow.

no moze poza probami podkrecania

"probami" bo zawsze REDSTORM staje na FSB 152, niezaleznie przy jakim napieciu CPU.

te 152 to oczywiscie moj rekord :(

zmienilem od tego czasu zasilke, HDD i karte ale to nic nie dalo.

chlodzenie mysle ze mam dobre (CNPS 6000AlCu) wiec to tez nie tego wina.

probowalem recznie dac FSB 166 zeby sie dzielnik inny zalaczyl ale juz nie wstaje.

zaraz znow sproboje i jak wstanie to walne szybciutko 3dmarka zanim sie zawies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...