Skocz do zawartości
Gość

Szybkie pytanko!!

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi czy oplaca sie kupic Saegata Barracuda III 20 GB z walnietym Boot Sektorem za 100 zl. Dziala bardzo dobrze tylko nie mozna na nim windowsa instalowac, dziala ponoc jeden, dwa dni i sie sypie.. Do przechowywania filmow i muzyki chyba w sam raz? Co myslicie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja go chce tylko do trzymania danych, nie chce na nim zarobic. Mam dysk na ktorym zainstaluje sobie Wina, Linuxa... Chodzi mi o to czy do danych typu filmy i muzyka sie oplaca??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim jak kupisz taki dyst Winda będzie twierdzić żę dysk zawiera błędy i będzie go skanować przy starcie mam tak uwalonego WDC4GB. Albo może się zdażać że dysk będzie tracił dane np. przy zawiasce albo innej awari.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na to?? 

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14798836

To sie chyba juz wogole nie oplaca..

Pozdrawiam

nie opłaca się nie bierz złoma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IMO

czemu sie uparłes zeby wyje bać kase w błoto lepiej zbieraj kaske na cos porzadnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz walnietego dysku za takie pieniadze nawet do trzymania danych - mialem kiedys starego Caviara - najpierw pojawialy sie pojedyncze bad sektory - potem padl caly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlaczylem go juz pare razy i nie mialem problemu przy starcie, winda nic nie pokazywala. Normalnie go wykrywala.. Czym go najlepiej sprawdzic zeby okazalo sie co mu jest, moze to jednak nie boot sektor.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie dysk jest uszkodzony przez wirusa i takiego dysku bym nigdy nie kupił. Kumpel ma i faktycznie z początku spoko działał jako slave przez chyba rok a teraz co zawieszka to nic nie jest juz tam gdzie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlaczylem go juz pare razy i nie mialem problemu przy starcie, winda nic nie pokazywala. Normalnie go wykrywala.. Czym go najlepiej sprawdzic zeby okazalo sie co mu jest, moze to jednak nie boot sektor. 

Pozdrawiam

Moze w tym temacie ekspert nie jestem ale ja bym sprawdził go Norton Disc Doctorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka sprawdze go jeszcze. Moze faktycznie dam sobie z nim spokoj i kupie cos lepszego i wiekszego. Jakiegos WD, bedzie ladnie z moim dzialal :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sprzedałem swojego seagate u6 20Gb za 90zł. Miał ułamaną igłę ale dolutowałem igłę od stacji dyskietek i działa już przez pół orku u kumpla.

A uszkodzonego dysku lepiej nie brać, bo któregoś dnia padnie na amen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...