bbc20000 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Mam w tym momencie ABITa IS7 ale jestem z niego "BARDZO" nie zadowolony. To jest moj 4 ABIT i ostatni... Raczej juz nigdy nie wroce do tej firmy. Mam jeszcze szanse go wymienic i mam dylemat bo nie wiem czy lepiej ASUSa czy MSIa. Obie plyty sa znakomite. Szczegolnie MSI ma bardzo wysokie oceny. ASUS to za siebie mowi. Chcialbym wiedziec co myslicie o obu plytach i ktora byscie brali. Czy wedlog was oplaca sie dokladac kase do I875 ? Chce dodac ze MSI jest okolo $50 tanszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 A tak zachwalałeś abita...... NIE KUPUJ MSI!! Ja miałem dylemat taki sam. Kupiłem dwie płyty. Jedna miała być dla mnie, druga dla koleżanki. Najpierw zaczęliśmy testować MSI neo2 na 865PE. Procka pożyczyliśmy od brachola z pracy(p4 2,4 fsb800). Pierwszy błąd msi: płyta ustawiła fsb166 zamiast 200. Drugi problem: przy fsb 166(później się zorientowaliśmy) karta zintegrowana karta dźwiękowa się zainstalowała, włączyłem muzę, pograło chwilkę i przestało. Po restarcie system wogóle nie wykrył dźwiękówk - pomagało wyłączenie komputera na kilka minut z gniazdka, ale po chwili grania znów cisza i zwiecha. Trzeci problem : ustawiliśmy fsb200, komp uruchomił się ale teraz to już wogóle nie wykrywał dźwięku , nie pomagało wyłączanie z prądu, reset cmos(ale potem ustawiane było fsb200).Dźwięk prawidłwo działał tylko na moim procku(czyżby fsb było za wysokie?)Płytę wymienili w sklepie od ręki, ale na drugiej były te same wiariacje. Skończyło się to wymianą na drugiego asusa . Zainstalowałem asusa, instalka windy i wszystkich sterów bezproblemowa, dźwięk świetny(ten codek ADI jest lepszy od Live'a!), niestety po włożeniu procka fsb800 płyta uruchomiła się w fsb400(1,2Ghz) ale to żaden kłopot-chwilika zabawy w biosie i już mam 2,4Ghz. Podkręcanie skończyło się na 3,0 Ghz(dalej się bałem). Wszystko stabilnie śmigało cały dzień z włączonym w prime95 turture test. Aha, zapomniałbym-u mnie pat działa! Wyciągnij wnioski z opisywanych przeze mnie problemów z MSI. Ja Ci doradzę: to msi to można o kant dup.y obij, to jest naprawdę nieudana płyta, choć niektóre serwisy ją zachwalają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...