mateo1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, Postanowiłem złożyć kompa po 6 latach z rozbratem w tej dziedzinie. Możliwie więc, że popełniam dziecinny błąd za co z góry przepraszam. Podczas uruchomiania w biosie wyskakują "krzaki", które zamieszczam poniżej. Wyczyściłem bios. Zmieniłem sloty kości. Niestety ale efekt jest żaden. Procek intel 10850k Płyta Gigabyte Z490 Gaming X AX Dysk SSD Samsung MZ-V7S1T0BW 1TB 970 EVO Plus M2 Pamięci 32gb 3600mhz Karta 6700xt Czy moglibyście mi proszę pomóc i podpowiedzieć co mogłem zrobić źle? Z góry za pomoc dziękuje. Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez mateo1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Film niedostępny. Nie podałeś jaki zasilacz masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 9 godzin temu, mateo1977 napisał: Witam, Postanowiłem złożyć kompa po 6 latach z rozbratem w tej dziedzinie. Możliwie więc, że popełniam dziecinny błąd za co z góry przepraszam. Podczas uruchomiania w biosie wyskakują "krzaki", które zamieszczam poniżej. Wyczyściłem bios. Zmieniłem sloty kości. Niestety ale efekt jest żaden. Procek intel 10850k Płyta Gigabyte Z490 Gaming X AX Dysk SSD Samsung MZ-V7S1T0BW 1TB 970 EVO Plus M2 Pamięci 32gb 3600mhz Karta 6700xt Czy moglibyście mi proszę pomóc i podpowiedzieć co mogłem zrobić źle? Z góry za pomoc dziękuje. Sprobuj uruchomic kompa podpianajac monitor do zintegrowanej karty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Problemem był wyłączony CSM. Po włączeniu bios już nie krzaczy. Mogę zainstalować stery. Mam jakiś problem ale to może być wynik kombinacji jakie wcześniej poczyniłem- instalacja nvidii i tym podobne. Możecie pomóc i powiedzieć czy ustawienia wspomnianego CSM, mam prawidłowe? ROM opcji uruchamiania LAN PXE - wyłączony Kontrola opcji uruchomiania pamięci - Legacy Inne urządzenia PCI - UEFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Na default BIOS się krzaczyl? Coś musi być nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...