DziubekR1 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Siema, Patrząc na stronie Huawei zauwazylem coś dziwnego - https://consumer.huawei.com/en/laptops/matebook-d-16-amd/ : 7. 2 TB refers to the maximum capacity supported by two hard disk slots. A single hard disk slot supports a maximum of 1 TB capacity. Only supports M.2 2280 SSD storage. Ten laptop nie zadziała z dyskiem 2TB? Czy to po prostu oficjalnie, a nieoficjalnie nie będzie problemu? Ciężko mi uwierzyć, żeby nowoczesny sprzet miał takie głupie ograniczenie. Jak wyglada sprawa wymiany dysku i gwarancji? Mam NVMe 2TB, ktory jesli ten sprzet kupie, chciałbym użyć, ale to info powyzej troche mi zepsuło humor. Edit: Dobrze, że się dowiedziałem przed zakupem. Najwiekszy dysk jaki oferują, to 512gb, otwarcie laptopa, zeby sobie wymienić na swój uniewaznia gwarancje, a wymiana w ich serwisie to 200zl. Buahahhaa, co za niepoważna firemka. Chyba chca się bawić w Apple. Edytowane 17 Maja 2021 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 Niestety takie firmy nie pozwalają w ingerencję zewnętrzną w ich laptopy. To i tak jest jeszcze nic przy cenach Apple. Szczerze mówiąc to jest mega zabawna sprawa bo o ile patrząc na Apple to i tak nikt nie kupi nic innego bo kupuje te lapki dla systemu i firmy o tyle w przypadku takiego Huawei to ktoś będzie miał to w [gluteus maximus] i pójdzie do konkurencji. Rozumiem, że nie chcą pozwolić otworzyć lapka, ale żeby płatna zmiana to już troszkę przegięcie 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) 38 minutes ago, iSkul said: Niestety takie firmy nie pozwalają w ingerencję zewnętrzną w ich laptopy. To i tak jest jeszcze nic przy cenach Apple. Szczerze mówiąc to jest mega zabawna sprawa bo o ile patrząc na Apple to i tak nikt nie kupi nic innego bo kupuje te lapki dla systemu i firmy o tyle w przypadku takiego Huawei to ktoś będzie miał to w [gluteus maximus] i pójdzie do konkurencji. Rozumiem, że nie chcą pozwolić otworzyć lapka, ale żeby płatna zmiana to już troszkę przegięcie 🤣 No stary to jest absurdalna sytuacja. Apple moze takie gierki stosować, bo ma caly ekosystem, ale Huawei? 3499zl z dyskiem 512gb i nawet nic większego nie oferują, a nie pozwalają mi nawet otworzyć obudowy, zeby wstawić moj stary dysk? I jeszcze 200zl za wymianę, ktora nawet dziecko przeprowadzi w 10min lol Bez kitu, to jakiś totalny absurd biorac pod uwagę jaka jest konkurencja na rynku. Jednego klienta wlasnie stracili. Edytowane 17 Maja 2021 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Smutne, ale prawdziwie. Nic dziwnego, że Huawei cienko stąpa ostatnio. 🤦♂️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Cienko czy nie jeżeli chodzi o laptopy posiada bardzo dobry sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...