ent Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 elo! mam wlasnie na chacie flaki ze sprzetu kumpla. Komp mial malo ciekawe przejscia - qmpel strescil mi to tak: komp byl wylaczony, ale nie wyciagniety z pradu, w pewnym momencie cos strzelilo (podczas burzy) i w pokoju bylo czuc niezbyt przyjemny zapach. Dzis wpadlem do niego - pokazal mi zasilke, faktycznie bylo cos tam usmalone, no nic pomyslelismy i wrzucilismy inna zasilke - komp wlaczyl sie bez problemu ale nie wstal (nie zapostowal, nawet speaker nie wydobyl z siebie zadnego sygnalu), na plycie zaswiecila sie tylko jakas dioda, ale wiatrak na procku nie drgnal nawet o centymetr. Wzialem wiec flaki z kompa kumpla i zaczalem sprawdzac je u siebie - ramy - ok, graf tez, ale HDD i CD-ROM - lipa, nawet BIOS ich nie wykrywa, co prawda dioda na cedeku swiecie sie (caly czas) ale nie chce dzialac nawet tacka. Zastanawiam sie czy mozliwe jest zeby uszkodzeniu ulegly napedy i plyta, a reszta pozostala nie ruszona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Jak to się mówi - zasilacz nie wybiera... Raz nie stanie sie nic, innym razem pójdzie wszystko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Zastanawiam sie czy mozliwe jest zeby uszkodzeniu ulegly napedy i plyta, a reszta pozostala nie ruszona ?Dlaczego się zastanawiasz, skoro to sprawdziłeś i tak jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Zastanawiam sie czy mozliwe jest zeby uszkodzeniu ulegly napedy i plyta, a reszta pozostala nie ruszona ?Dlaczego się zastanawiasz, skoro to sprawdziłeś i tak jest?Trochu dziwne wydaje mi sie ze spalily sie napedy jakos tak pierwszy raz slysze zeby upalily sie one przez zasilacz :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 a dla mnie to nie nowina- tak miala moja byla :) - ale jak nie kreca sie wentyle to plyta chyba tez ujechana nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Plyta ujechana na bank - bo gdyby zjechane byly tylko napedy to przeciez plyta i tak by sie odpalila. Qrde qmpel chyba bedzie mial malego zonka, kekekeke :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 a co to byl za komp??? bo jak jakia stara maszyna do pisania to moze i lepiej? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Komp nowy nie byl (jakas celina stara + 256 MB + jakies Ati stare), ale qmpel splukany jest i to go troche boli :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Zastanawiam sie czy mozliwe jest zeby uszkodzeniu ulegly napedy i plyta, a reszta pozostala nie ruszona ?Dlaczego się zastanawiasz, skoro to sprawdziłeś i tak jest?Trochu dziwne wydaje mi sie ze spalily sie napedy jakos tak pierwszy raz slysze zeby upalily sie one przez zasilacz :D. malo widziales :) mi poszlo hdd i cdrw (i oczywiscie zasilka, mobo, grafa, proc....shit hapenZ :/ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 malo widziales :) mi poszlo hdd i cdrw (i oczywiscie zasilka, mobo, grafa, proc....shit hapenZ :/ ) 8O ale pobojowisko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Malo spalonych kompow widzialem - dlatego sie pytalem :). A tak przy okzazji to czy sa jakies sposoby ochrony przed takimi zajsciami ?? (oczywiscie poza odlaczeniem kompa z pradu :)) zwykla listwa wystarczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 moj miesiac temu: posszedl zasilacz (LC-235) i pociagnal mobo , grafe, cd, cdrw... na nowej plycie napedy cd i cdrw powoduja zatrzymanie przy przechodzeniu post. Ale diody od power sie w nich swieca, tacki sie nie wysuwaja, rozebralem oba, nie widac zadnych uszkodzen... :? przezyl dysk, pewnie fart, dobrze ze przezyl on, bo byl wart wiecej niz te cd z cdrw razem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 malo widziales :) mi poszlo hdd i cdrw (i oczywiscie zasilka, mobo, grafa, proc....shit hapenZ :/ ) 8O ale pobojowisko... true...true... :( ramy przezyly (sdr256 i cdrw na gwarancje oddalem) ale za to zmobilizowalem sie i qpilem to co w podpisie :) ..i juz nie zwalniam obrotow w zasilce :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 No to mnie przestraszyliscie :( moj KC-235 tez zbyt pewnie nie wyglada :(, ale chodzi juz bez zajakniecia przeszlo 2 lata :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...