Pawcio Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 witam co lepiej wziac: 1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7771 - spire, mam od razu z wiatraczkami czy: 2. 2 radiatory od zalmana (bez wiatraczkow) w sumie wychodzi taniej za zestaw od spire. co wy byscie wybrali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Teraz bym wziął ten zestaw Spire. Nie dość że masz 2 radiatory to jeszcze 2 wentyle które zawsze można puścić na 5V (chociaż i tak pewnie będą ciche)!!!!! Gdybym nie miał Zalmana to sam skusił bym się na ten zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Ja byłbym raczej nieufny do wszystkiego co ma wentylatory ;) A tak serio to wg. mnie lepiej radiatory Zalmana. Nie ma to jak porządna pasywka :D i nie ma obawy, że w najmniej oczekiwanym momencie coś się zatrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 no to juz teraz nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 :!: bez 2 zdan 2x Zalman - ZM-NB32J lub nawet ZM-NB47J a dlaczego bo ten zestaw Spire to male gowienko http://www.fanner.com/asp/hdd.asp?ProdID=14 a przeplyw powietrza = 5CFM to zaden przeplyw a co do ceny to nie pitol glupot Pawcio bo 2 x Zalman ZM-NB32J tez kosztuje 44zl (w firmie do ktorej dales odnosnik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 bez podkręcania mocnego to Zalman 32J 32x32 powinien na mostki starczeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja mowilem o tym nowszym nb47j, wg ciebie slabszy jest od swojego starszego brata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 i maja wytrzymac wysokie temperatury (podkrecanie tez bedzie a na epoxie rda+ 1.1 sie nb i sb grzeja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Ja bym bral zalmany..... gdzies widzialem testy i w sumie zalman nb32j byl gorszy 1 stopien od chlodzenia aktywnego (radiator + wentyl). Sam mam i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Najlepiej to kupic 2 zalmanki + wiatraczki 4x4 i puscic je na 5V. Nie ma bata zeby ten spire byl od takiego rozwiazania lepszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 a ktore zalmanki? roznica pare zlotych wiec raczej nie ma problemu, tylko ktore lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 a ktore zalmanki? roznica pare zlotych wiec raczej nie ma problemu, tylko ktore lepsze? nalepiej zrob tak jak napisal Neon69.Kup dwa Zalmany ZM-NB32J i do kazdego po wentylku i bedzie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 bierz zalmany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Ktore zalmany :-x te 47j czy 32j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Ktore zalmany :-x te 47j czy 32j a widziales te Zalmany :?: :?: :?: troche glupio pytasz,zreszta juz Ci dokladnie wczesniej napisalem.NB47J ma dosc dziwna budowe i raczej ciezko bedzie zamontowac na niego wiatraczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 bierz 47j i nie montuj zadnych wiatrakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 bierz 47j i nie montuj zadnych wiatrakow NB47J bedzie mniej wydajny niz NB32J z wiatrakiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 witam co lepiej wziac: 1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7771 - spire, mam od razu z wiatraczkami czy: 2. 2 radiatory od zalmana (bez wiatraczkow) w sumie wychodzi taniej za zestaw od spire. co wy byscie wybrali? Slyszales jakikolwiek wentyl na 5500 RPM jak ten co chcesz kupic? Jesli nie to wujasniam- na tym nie da sie dlugo pracowac. Bierz nb32j a jak chcesz miec super chlodzenie to do tego 2 sunony 40mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Wg. mnie najlepszym rozwiązaniem są dwa nowsze Zalmany (NB47J). Nie ma się co pchać w aktywne chłodzenie. No chyba, że chcesz sprzęt maksymalnie podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 bierz 47j i nie montuj zadnych wiatrakow NB47J bedzie mniej wydajny niz NB32J z wiatrakiem NB32J z wiatrakiem bendzie wydajniejszy ale głosniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 bierz 47j i nie montuj zadnych wiatrakow NB47J bedzie mniej wydajny niz NB32J z wiatrakiem NB32J z wiatrakiem bendzie wydajniejszy ale głosniejszy Sunona 40mm nie slychac na 5V a na 7V to minimalnie, wiec nie ma co przesadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...