Skocz do zawartości
Mate

Nowe bloczki by me

Rekomendowane odpowiedzi

Oto one... z poliweglanowym topem... I jak ładne ?

Ładne ? Zayebiste, megazayebiste ... :o :twisted: 8O

A jakie ceny :P ?

Bezdzie tez konkurs na nazwy dla tych blokow ? :twisted:

Gratuluje, dobra robota, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie ten z lewej jest w miare ok, tylko że te bolce mogłyby byc mniejsze i byc ich o troche wiecej (ale ja w końcu specem nie jestem);

a ten z prawej to sam nie wiem... (faktycznie przypomina niedokończone maze 4);

ale mam pomysł na nazwe: ten z lewej: tłuczek do ziemniaków; a z prawej CC;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate dolacz do swojej oferty nukleona z poli topem zobacz jak WW z poly ladnie wyglada to w sumie taki bajer ale ludzi moze zachecic do kupna. Moze jeszcze jakis otworek w topie na diode do podswietlenia to naprawde daje zaje..sty efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam do ciebie Mate male pytanko czy mozesz podac na forum roznice stopni jakie wystepuja w poszczegolnych twoich blokach

musisz cos takiego miec przeciez jakos je testujesz

jednakowy uklad albo jakas maszynka do wytwarzania ciepla no i rozne bloki wiem ze wiele ludzi zakwestionuje wiarygodnosc takich wynikow ale zawsze bylby jakis punkt odniesienia no i wreszcie dowiedzialbym sie ile stopni daje nukleon :)

a wiec jak mozesz to napisz roznice stopni pomieszy blokami :

nukleon

orbital

blast1

lev2

lev3

no i jescze te dwa nowe cudenka

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Wiec pierwsze refleksje.

Łby wkretow nie wylaza poza obreb bloku ale sa z bocznymi krawedziami zlicowane. Fakt ze boczne ścianki poglebien sa poprzerywane, ale za to w jednakowy sposob, znaczy frezikiem walcowym zostaly wykonane takie wglebienia. O1 i N1 były na wymiar 50mm a te sa na 49 i ten 1mm roznicy spowodowal ze w niektorych miejscach zostal nieco wyszczerbiony material. Z tego powodu cena bedzie powiedzmy nico niższa niz zakladalem. A co do ceny to bedzie ok przewiduje ze bedzie na poziomie 120zł -125zł z zapinką. Musze podliczyc i wtedy zapodam. Wymiary:49x76 i sposob mocowanie jak O1 i N1 czyli do dziur w sockecie lub z zapinką. Co tam jescze acha piny.... w tych warunkach wytworzeniowych nie dalo sie zejsc ponizej wymiarów 3x3mm. A tak dla Ciekawosci bedzie i N1 z poliwweglanowym topem nieco zmodowany ale bedzie i byc moze niedlugo. No nioc to na tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze przydałby się orbital z topem z poliwęglanu, bo jest on cholernie wydajny jak na swoją cenę, no i jest to sprawdzona konstrukcja - więc ja czekam na orbitala z poliwęglanem. Ale nie wiem, czy będzie to tak prosto zrobić - oring musi się zmieścić, co chyba pociągnie za sobą małą znianę rozmiaru kanału wewnątrz - Mate - mam rację?

No i jeszcze jdno pytanko do Mate - gdzie teraz numer seryjny będziesz wybijał??? - bo miejsca pozostało niewiele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wreszcie dowiedzialbym sie ile stopni daje nukleon :)

Jest sporo osób na forum z Nukleonami. Popatrz w opis - niektórzy dają linki do stron, gdzie są dokładne wyniki. Pamiętam, że ktoś miał idle/stres 32/34C. Ja mam (gdy jest normalna temp. = 27C, a nie jak teraz 34 :evil: ) to 33 idle, 35stres. Podkręcanie na tym bloku to rewelacja, bo temp. rośnie o jakiś 1C ma kazde +166Mhz (przynjamniej u mnie :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł umrze zanim powstanie bo bedzie tak jak z MOD-CASE do tej pory bloków mi nie oddał w sumie 5 szt :(

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

To po co oddawać bloczki jakimś lolom?

Rozumiem, ze możesz nie mieć czasu, ale przecież masz zaufanch ludzi, np. tych, którzy pomagają ci w tworzeniu heh.pl, itp. itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł umrze zanim powstanie bo bedzie tak jak z MOD-CASE do tej pory bloków mi nie oddał w sumie 5 szt :(

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

To po co oddawać bloczki jakimś lolom?

Rozumiem, ze możesz nie mieć czasu, ale przecież masz zaufanch ludzi, np. tych, którzy pomagają ci w tworzeniu heh.pl, itp. itd....

Taa, od razu znajda sie tacy ktorzy podwarza autentycznosc testu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate to sprawdzony sprzedawca, a na forum nie ma baranów, którzy dadzą sobie wcisnąć kit, ze na Lev i kręconym duronie jest 29 C. Przyn normalnych warunkach ofc. Ten test miłby raczej pokaztwać RÓZNICĘ między poszeczególnymi blokami, a nie ich konk. wydajność. Chodzi o to, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie ten z lewej jest w miare ok, tylko że te bolce mogłyby byc mniejsze i byc ich o troche wiecej (ale ja w końcu specem nie jestem); 

a ten z prawej to sam nie wiem... (faktycznie przypomina niedokończone maze 4);

ale mam pomysł na nazwe: ten z lewej: tłuczek do ziemniaków; a z prawej CC;

Niezle :wink: Ja bym ten po lewej nazwal Cristal Breakwater (falochron :P) a ten drugi Cristal Moat (fosa :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zastanawia dlaczego bloki projektowane w Polsce, robione w Polsce, i sprzedawane glownie Polakom maja miec angielskojezyczne nazwy? Ale coz widac taka moda jak wejdziemy do EU to w miesnym bedziemy kilo sasydzow kupowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi