Skocz do zawartości
baju

geforce 4 do tv

Rekomendowane odpowiedzi

mam geforca 4 z tvoutem, podlaczylem do tv przez wejsca s-video.Na v wszystko dobrze chodzi tylko jak wlaczam film to nie chce mi dzialac jest tylko czarny ekran, dlaczego? jak wlaczam film w vplayerze to tez nic nie widze ale ukazuja sie na telewizorze napisy ( na monitorze do kompa wszystko dziala git) Trzeba cos ustawiac jescze ustawic w kompie bym mogl odtwarzac filmy na tv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sterownikach musisz w overlay controls ( lustrzene odbicie ) to ustawic ... wtedy jak wlaczysz film pojdzie na tv odrazu na full screen i po klopocie napisy mozesz dorzucic przy pomocy G400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy włączyć klonowanie czyli obraz pokazuje się jednocześnie na TV i monicie. pozwala to np ustawić parametry filmu na monicie i oglądanie w drugim pokoju (u mnie sony 29' 100Hz stoi za ścianą), co nie było możliwe na mojej poprzedniej grafie GF2MX400. i nie trzeba odłączać TV, co kolegę bajerujecie ? za dużo kłopotu z tym jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy włączyć klonowanie czyli obraz pokazuje się jednocześnie na TV i monicie. pozwala to np ustawić parametry filmu na monicie i oglądanie w drugim pokoju (u mnie sony 29' 100Hz stoi za ścianą), co nie było możliwe na mojej poprzedniej grafie GF2MX400. i nie trzeba odłączać TV, co kolegę bajerujecie ? za dużo kłopotu z tym jest.

kto go bajeruje bo napewno nie ja ... jak ma obraz na TV tylko ze tam gdzie powinien miec film ma czarny ekran to pomoze to co mu napisalem ... jak nie doczytales do konca jego posta lub nie zrozumiales problemu to sobie daruj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mam stare dane, GF4 miałem jakiś czas temu, ale na sterach 41.xx, miałem taki sam problemik, pulpit był na obydwu monitorach (nie roźciągnięty, sklonowany!!!), ale jak się puszczało filmik, to na jednym monitorze (tym głównym) leciał, a na drugim puste okienko....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMDrulezz >> gf4 ma twin wiew o tym doskonale ( zobacz podpis ) ale jezeli pojawia sie taki problem ze na TV widzisz wszystko oprocz filmow tzn mozesz grac robic wszystko i masz obraz na monitorze i na TV , ale w momecie wlaczenia filmu masz na monitorze film a na TV w miejscu gdzie powinien byc film masz czarny obraz ... wtedy pomagaja wlasnie opcje lustrzanego odbicia z nview ktore ktore znajduja sie w overlay controls ... dzialaja na tej zasadzie ze w momecie wlaczenia filmu na komputerze na telewizorze film przechodzi on od razu do trybu pelnoekranowego tzn ze na monitorze mozesz sobie robic wszystko co chcesz (mozesz film na monitorze zminimalizowac ) a film i tak leci na TV w full screen ...

numer z czarnym obrazem pojawia sie roznie na roznych sterownikach czasem jest czasem go niema ... niema na to regoly sam sie jakis czas temu z tym meczylem teraz od razu ustawiam odbicie w sterach bo jest to wygodniejsze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...