postal1 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Płytka Solteka (67EB chyba, nie pamietam:) na slot1, mnożnik do 8.0 - obsługuje magistrale 66,7?,83,100,102,112,133,150 - da rade do niej wcisnąć Celerona 950? To jest ten celeron nowszej generacji (zielony laminat, nie pamietam nazwy jadra) który chodzi na magistrali 100. Czy mnożnik 8.0 ogranicza mnie do 800 czy jak go wcisne to procek wymusi na mobo własciwy mnoznik?? Czy to w ogole da rade zamontowac czy nie?? Te procki sa w wersji socket a ta plyta to slot1, wiec moge go zamontowac do przejsciowki socket370>slot1 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Powinno chodzi dobrze. Zapodaj tylko najnowszy bios (najlepiej jeśli będzi pisać że wspiera coppermine) i kup dobrą przejściówke na FCPGA, taką umożliwiającą regualcje napięcia. U mnie na starej płycie (ma już ponad 5 lat) na BX (MSI 6119) spokojnie chodzi celeron 1000Mhz (coppermine) więc i u ciebie nie powinno być większych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 A po co regulacja napiecia? Coppermine ma inne napiecie to wiem ale plyta sama tego nie wykryje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 BX jest wieczny :) powinno ruszyć ale o/c zero. moim zdaniem lepiej kupić jakąś płytkę specjalnie pod ten proc, niewiele dopłacisz a będzie może regulacja napięcia czyli jeszcze wyciśniesz więcej z procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 oki. thx za pomoc ! zobaczymy czy bedzie dzialac, ale wciaz nie wiem po co na przejsciowce ma byc regulacja napiecia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Regulacja napięcia na przejściówce,jeśli nie ma takiej możliwości MoBO, przydaje się do o/c. Jeśli masz możliwośc regulacji napięcia przez bios/zworki to mozesz odpuścić sobie przejściówke z regulacją napięcia. W przeciwnym przypadku gdy masz ochotę podkręcic proca np. 9.5x133 bez przejściówki z regulacją napieci się nie obejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...