szafran Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Czy ktoś ma pojęcie jak zrobić żeby GigaRAID na płycie Gigabyte GA-7N400Pro szybciej wykrywal dyski i szybciej je pozniej uruchamial (znaczy startował sysa) bo w porownaniu z ATA na tej plycie to proces ten wydluzyl mi sie o jakies 120sek. A druga sprawa to taka ze dokladnie co drugi raz dostaje wiadomosc o bledzie (Firmware not ready) i musze zrestartowac dopiero wtedy 'ruszy'. Mam 1 dysk (WD 60GB UDMA100 7200 Obr. 8MB) podpiety do GigaRAIDa i skonfigurowany jako Normal (czyli GigaRAID dziala jako 'zwykle' IDE). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Jak masz 1 dysk to po co podłączyłeś go do RAID`a? Takie połączenie nic Ci nie da a nawet komp będzie się dłużej uruchamiał. Żeby wykorzystać zalety RAID`u trzeba mieć minimum 2 dyski twarde.Skoro masz 1 to przełącz go na szynę IDE i będzie po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafran Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Posłuchaj... nie rób ze mnie idioty i nie pisz mi czegos co ja wiedzialem jak ty jeszcze pampersy nosiles. Konfiguracje mam jaka mam i jej nie zmienie bo nie ma takiej mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 To qrna poczytaj instrukcje pisze jak WÓŁ ze gigaraid TYLKO jest przystosowany do tworzenia macierzy dyskowej. Widze ze na nauke abecadla zabraklo czasu. Chyba ze masz inna instrukcje niz ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafran Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Hmmmmmmmmmm abecadla to ty sie naucz a przy okazji angielskiego bo nei widzialem gigabytea z polska instrukcja. A u mnie jak JEBITNY WÓŁ pisze ze w trybie normal mozna podlaczyc 1,2,3 lub 4 dyski i wtedy RAID sluzy jako zwykly IDE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...