badboy11 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Witam wszystkich!! Wlasnie jedzie do mnie barton 2500+ (1833MHz) i mam maly dylemat jaka plyte pod niego wybrac. Jeszcze do niedawna bylem zdecydowany na Epox 8RDA+ (420zl) ale zaintrygowala mnie ta plyta FIC AU13. SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie, a dodatkowo za FIC przemawia: + nizsza cena (350, tak??-bez fireware i sata-absolutnie mi niepotrzebne) + fsb 400MHz (moj barton raczej nie bedzie podkrecalny, bo kupilem go okazyjnie, ale chyba moge ustawic pod fsb 400MHz?? (bo "firmowo" ma 166MHz..), np tak: 200MHz x 9,5 (czy tam x 9...) wtedy kupilbym ddr 400MHz i byloby synchroniczne 400MHz :D:D - podobno mostek polnocny przegrzewa sie na tej plycie na duzej czestotliwosci fsb (jest na nim za maly radiator a pasta termoprzewodzaca zostala zastapiona jakas nalepka...) jedna UWAGA: wiem ze u gory mam 2 topiki o tych plytach, ale o Epox8rda+ czytalem juz troche wczesniej, teraz sie przemeczylem i przeczytalem topic o FIC AU13, ale mi chodzi o POROWNANIE (najlepiej osob, ktore mialy stycznosc z obiemam plytami ale niekoniecznie:) ) i POLECENIE- ktora byla by lepsza (pod bartona) i dlaczego?? PS w o/c raczej nie bede sie bawil bo 2500+ z glowa mi wystarczy- nie gram w zadne gry.. Z gory dzieki za pomoc !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to mowicie ze epox 8rda+ obsluguje fsb 400MHz?????? w jej opisach jest wyraznie napisane ze do 333 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ja z Epoxa jestem zadowolony wszystko idzie bez problemu. ma on tylko jedną wadę brak sledzia spdif z out i in dla soundstorm można go dokupic ale kosztuje 90 zł podobny dla fica jedyne 20zł poza tym gdybym miał kupić jeszcze raz to wziąłbym też epoxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Kup sobie Abita NF-s rev.2 popatrz na mój opis to będziesz wiedzial dlaczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to mowicie ze epox 8rda+ obsluguje fsb 400MHz?????? w jej opisach jest wyraznie napisane ze do 333 ... Epox 8rda+ nie obsługuje FSB 400!, 8rda3+ oficjalnie obsługuje FSB 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ja mam też 333 ale naprawde nieoficjalnie obsługuje 400 są to płytki od revizji 1.1 z mostkiem c1 (ja mam taką) lub rev 1.2 z nortbrige ultra 400 która już oficjalnie obsluguje fsb 400 a rózni się tylko nalepką na pudełku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 szukaj !!! Soltek SL-75FRN2-L i nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 miecio p: za abita raczej podziekuje bo 540zl kosztuje, a w jej opisie ktory przed chwila przeczytalem nie pisza nic o SS, fsb 333MHz, a ja swojego procka raczej nie bede podkecal, co tez wyzej napisalem... w kazdym razie niewwazne- za droga!! Stres Dog: czy ten epox rev 1.2 jest normalnie dostepny w sklepach?? ile kosztuje?? bo rev 1.1 z mostkiem c1 nawet nie wiem jak poznac ... wlepia mi ta normalna wersje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 miecio p: za abita raczej podziekuje bo 540zl kosztuje, a w jej opisie ktory przed chwila przeczytalem nie pisza nic o SS, fsb 333MHz, a ja swojego procka raczej nie bede podkecal, co tez wyzej napisalem... w kazdym razie niewwazne- za droga!! Stres Dog: czy ten epox rev 1.2 jest normalnie dostepny w sklepach?? ile kosztuje?? bo rev 1.1 z mostkiem c1 nawet nie wiem jak poznac ... wlepia mi ta normalna wersje ... Mam tą płyte. musiałeś żle przeczytać NF7-s rev.2 ma certyfikowany soundstorm(tylko 3 płyty maja certyfikat!!!) , przejściówke serial-Ata133, , FSB 400, pewnie starą instrukcje obsługi czytałeś. A poza tym ja ją kupilem za 480zł!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kumpel kupił tą płytę tydzień temu na pudle ma nalepkę ultra 400 a poza tym płyta się niczym nie różni od mojej rev 1.1 czy kupisz 1.1 czy 1.2 to tak i odpalisz 400fsb u mnie na 1.1 bez oficjalnej obsługi w biosie w standard mam ustawienia 100 133 166 200 i na expert zakres do 250 mhz co 1 fsb poproś gościa od którego kupujesz plyte zeby była rev 1.2 sprawdzasz to w lewym górnym rogu na płycie koło złacz PCi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kumpel kupił tą płytę tydzień temu na pudle ma nalepkę ultra 400 a poza tym płyta się niczym nie różni od mojej rev 1.1 czy kupisz 1.1 czy 1.2 to tak i odpalisz 400fsb u mnie na 1.1 bez oficjalnej obsługi w biosie w standard mam ustawienia 100 133 166 200 i na expert zakres do 250 mhz co 1 fsb poproś gościa od którego kupujesz plyte zeby była rev 1.2 sprawdzasz to w lewym górnym rogu na płycie koło złacz PCi Mylisz sie, rev 1.2 ma mostki C1-NB, C1,A3-SB, ja mialem rev.1.1 i były problemy z dual DDR i wcale 1.2 i 1.1 to nie to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kumpel kupił tą płytę tydzień temu na pudle ma nalepkę ultra 400 a poza tym płyta się niczym nie różni od mojej rev 1.1 czy kupisz 1.1 czy 1.2 to tak i odpalisz 400fsb u mnie na 1.1 bez oficjalnej obsługi w biosie w standard mam ustawienia 100 133 166 200 i na expert zakres do 250 mhz co 1 fsb poproś gościa od którego kupujesz plyte zeby była rev 1.2 sprawdzasz to w lewym górnym rogu na płycie koło złacz PCi Mylisz sie, rev 1.2 ma mostki C1-NB, C1,A3-SB, ja mialem rev.1.1 i były problemy z dual DDR i wcale 1.2 i 1.1 to nie to samo.u mnie na rev 1.1 leci fsb 200 na dualu z twinmosami na mtec 333@400 cl2 i niema zadnych problemów płyta zakupiona w maju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kumpel kupił tą płytę tydzień temu na pudle ma nalepkę ultra 400 a poza tym płyta się niczym nie różni od mojej rev 1.1 czy kupisz 1.1 czy 1.2 to tak i odpalisz 400fsb u mnie na 1.1 bez oficjalnej obsługi w biosie w standard mam ustawienia 100 133 166 200 i na expert zakres do 250 mhz co 1 fsb poproś gościa od którego kupujesz plyte zeby była rev 1.2 sprawdzasz to w lewym górnym rogu na płycie koło złacz PCi Mylisz sie, rev 1.2 ma mostki C1-NB, C1,A3-SB, ja mialem rev.1.1 i były problemy z dual DDR i wcale 1.2 i 1.1 to nie to samo.u mnie na rev 1.1 leci fsb 200 na dualu z twinmosami na mtec 333@400 cl2 i niema zadnych problemów płyta zakupiona w maju Ale to nie jest regułą że jak twoja ma 200FSB to wszystkie inne będą mialy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to niech szuka rev. 1.2 która bankowo obsłuży FSB 200 na pudle musisz mieć Ultra 400 specia edition jest ona oparta na mostku północnym crush18d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to niech szuka rev. 1.2 która bankowo obsłuży FSB 200 na pudle musisz mieć Ultra 400 specia edition jest ona oparta na mostku północnym crush18d ...to ja już zgłupiałem totalnie :? Kolega wczoraj kupił 8RDA+ ver1.1 z NB c18d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 mostek SPP (C1) to dokładnie to samo co ULTRA 400 oparte oba oparte są o crush18d więc zarówno moja rev1.1 jak i 1.2 to to samo tylko ten oficjalnie obsług a drugi nieoficjalnie ale nie mam zamiaru się kłocić a cała gadka z obsługą fsb 400 to tylko kolejny chwyt marketingowy podobny do tego z agp x8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krabol Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 tylko soltek frn2-l :D zero problemow 8) pogadaj z vipem jak mu chodzi jsoltek z bartonem to szybko zmienisz zdanie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to niech szuka rev. 1.2 która bankowo obsłuży FSB 200 na pudle musisz mieć Ultra 400 specia edition jest ona oparta na mostku północnym crush18d ...to ja już zgłupiałem totalnie :? Kolega wczoraj kupił 8RDA+ ver1.1 z NB c18d Bo to jest tak , zaraz ci wytłumaczę: 1. Wersje Chipsetów chipset Nforce2 był w 2 wersjach: Crush15D-wersje mostków A2,A3 Crush18D C1 Crush15D obsługuje FSB 166 oficjalnie Crush18D obsługuje FSB 200 oficjalnie. 2. Wersje płyty Epox rev 1.1 - przeważnie mostki A2 i A3 (czasem C1 jak ktos upolował) Oznaczenie NB (mostka północnego) -mostek A1- "02**A1"( CRUSH15D) -mostek A2- "02**A2" (CRUSH15D) -mostek A3-"02**A3" (CRUSH15D) 02 oznacza zeszły rok. rev1.2 mostek C1- 9 i 10 tydzień tego roku czyli "0309A1", "0310A1" tak się oznacza (CRUSH18D). Szukaj płyt Epox z rev1.1 z mostkiem C1 lub 1.2 z mostkiem C1. 3. Crush 15 ma blache na górze a crush 18D chyba nie, ale nie jestem pewien. Może ktoś cos dorzucić info do tego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to niech szuka rev. 1.2 która bankowo obsłuży FSB 200 na pudle musisz mieć Ultra 400 specia edition jest ona oparta na mostku północnym crush18d ...to ja już zgłupiałem totalnie :? Kolega wczoraj kupił 8RDA+ ver1.1 z NB c18d Bo to jest tak , zaraz ci wytłumaczę: 1. Wersje Chipsetów chipset Nforce2 był w 2 wersjach: Crush15D-wersje mostków A2,A3 Crush18D C1 Crush15D obsługuje FSB 166 oficjalnie Crush18D obsługuje FSB 200 oficjalnie. 2. Wersje płyty Epox rev 1.1 - przeważnie mostki A2 i A3 (czasem C1 jak ktos upolował) Oznaczenie NB (mostka północnego) -mostek A1- "02**A1"( CRUSH15D) -mostek A2- "02**A2" (CRUSH15D) -mostek A3-"02**A3" (CRUSH15D) 02 oznacza zeszły rok. rev1.2 mostek C1- 9 i 10 tydzień tego roku czyli "0309A1", "0310A1" tak się oznacza (CRUSH18D). Szukaj płyt Epox z rev1.1 z mostkiem C1 lub 1.2 z mostkiem C1. 3. Crush 15 ma blache na górze a crush 18D chyba nie, ale nie jestem pewien. Może ktoś cos dorzucić info do tego ? dokładnie tak crush18d jest cały czarny(bez blachy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 czekalem az dojdziecie do porozumienia :) ale po kolei: 1. abit nf-s rev2- dla mnie za drogi bo hurtowo nie kupuje i 540zl jak nic... 2. soltek sl-75FRN2-L- nie ma SS :( -odpada, a ten moj barton na 99% nie bedzie "podkrecalny" takze 3600 z niego nie wyciagne!! 3. epox rev2- wszystkie egzemplarze obsluguja fsb 400MHz a z rev1- nie wszystkie ... Jesli tu: "Wersje płyty Epox rev 1.1 - przeważnie mostki A2 i A3 (czasem C1 jak ktos upolował) Oznaczenie NB (mostka północnego) -mostek A1- "02**A1"( CRUSH15D)" jest blad i powinno byc tak: -mostek A1- "02**A1" (CRUSH18D) to juz wszystko rozumiem :) (bo A1 to ..C1, tak??) crush18d poznajemy po tym ze ten mostek polnocny jest czarny a crush15D pokryty blacha, rev sprawdzamy kolo zlacz PCI.. poprawcie to co zle zrozumialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ktos mnie wzywal :?: :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 czekalem az dojdziecie do porozumienia :) ale po kolei: 1. abit nf-s rev2- dla mnie za drogi bo hurtowo nie kupuje i 540zl jak nic... 2. soltek sl-75FRN2-L- nie ma SS :( -odpada, a ten moj barton na 99% nie bedzie "podkrecalny" takze 3600 z niego nie wyciagne!! 3. epox rev2- wszystkie egzemplarze obsluguja fsb 400MHz a z rev1- nie wszystkie ... Jesli tu: "Wersje płyty Epox rev 1.1 - przeważnie mostki A2 i A3 (czasem C1 jak ktos upolował) Oznaczenie NB (mostka północnego) -mostek A1- "02**A1"( CRUSH15D)" mniejwięcej od maja wtedy kiedy ja kupiłem swoją płyte większość epoxów była już na c1 dzisiaj trudno znaleść inną (starszą) nie masz się co obawiać napewno dostaniesz z crush 18d jezeli na pudle masz tą nalepkę ulta 400 to masz 100% to tak samo jakbyś chciał kupić abit na rev. 1.2 gdzie masz zamiar kupic tego epoxa na necie czy?????? jest blad i powinno byc tak: -mostek A1- "02**A1" (CRUSH18D) to juz wszystko rozumiem :) (bo A1 to ..C1, tak??) crush18d poznajemy po tym ze ten mostek polnocny jest czarny a crush15D pokryty blacha, rev sprawdzamy kolo zlacz PCI.. poprawcie to co zle zrozumialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 coś się powaliło sorki mniejwięcej od maja wtedy kiedy ja kupiłem swoją płyte większość epoxów była już na c1 dzisiaj trudno znaleść inną (starszą) nie masz się co obawiać napewno dostaniesz z crush 18d jezeli na pudle masz tą nalepkę ulta 400 to masz 100% to tak samo jakbyś chciał kupić abit na rev. 1.2 gdzie masz zamiar kupic tego epoxa na necie czy?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jesli nie bedziesz hc oc kazda plyta sopx wystarczy wiec sugerujac sie cena wez fic'a a roznice doloz do lapszego cichego chlodzenia ew. jest lato wiec goto browara :-) moim faworytem jest soltek i jesli mial bym wybierac przelozyl bym lajwa i wzial wlasnie ta plyte -> ze wzgl na lekkosc z jaka wchodzi na wysokie fsb ta plytka z dobrym prockiem, jak u Vipa np, po prostu zadzi OT bywalem ostatnio w parczewie :-) mam tam brejdaka, u was ze sprzetem jest lekka kicha jesli masz mozliwosc wal do lublina najlepiej sie wczesniej zdzwon z jakims sklepem zebyczekalo na miejscu to co chcesz bedziesz mial na pewno lepsze ceny z tego co wiem to od was ludzie jezdza do l po czesci do sklepow a nie hurtowni a potem doliczaja % a gdzie L dostac fica nie wiem ... pozdro i udanych zakupow :-D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 coś się powaliło sorki mniejwięcej od maja wtedy kiedy ja kupiłem swoją płyte większość epoxów była już na c1 dzisiaj trudno znaleść inną (starszą) nie masz się co obawiać napewno dostaniesz z crush 18d jezeli na pudle masz tą nalepkę ulta 400 to masz 100% to tak samo jakbyś chciał kupić abit na rev. 1.2 gdzie masz zamiar kupic tego epoxa na necie czy?????? spoko :) czy epoxa to jeszcze nie wiem .... to jedna z mozliwosci :) musze sie zdecydowac a pozniej zobaczyc gdzie dana plyta jest najtansza... ja zostawilbym ta magistrale 400MHz bo nie chce mi sie bawic w te cale chlodzenie ... smarowanie pastami itd ... niedoswiadczony w tym jestem, a poza tym moj procek na 99% nie bedzie podkrecalny!!! takze solteka chyba nie ma sensu kupowac, bo w takiej samej cenie mam epoxa z SS, nie mowiac juz o FICu... :) epox: 420 + 90 ten sledz do SS co daje ponad 500zl, a z FICem moze zmiescilbym sie w 400zl razem z tym sledziem, roznica spora:) mozecie go spokojnie polecic??? (przy fsb400MHZ..) ??? forest...: bracie ze wschodu :) w parczewie to wiem ze drogo.. w poniedzialek jade do lbl, mozesz mi napisac gdzie sa jakies hurtownie (moze sie uda kupic na "firme starszego"...) ewentualnie tanie dobre sklepy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 szukaj !!! Soltek SL-75FRN2-L i nic innego A uczyli cie tylko czytac czy tez czytac i rozumiec ?cytuje:"SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 tylko soltek frn2-l :D zero problemow 8) pogadaj z vipem jak mu chodzi jsoltek z bartonem to szybko zmienisz zdanie :roll: Czytac uczyli,rozumiec nie?cytuje:""SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ktos mnie wzywal :?: :wink: 8)Slyszalem tu od kolegow ze ci Soltek doslal z Tajwanu Soundstorma gratis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ktos mnie wzywal :?: :wink: 8)Slyszalem tu od kolegow ze ci Soltek doslal z Tajwanu Soundstorma gratis. Grolshek,Ty czasami sypiesz tekstami jakbys przechodzil ciezkie dni :? wstrzymj sie czasami z takii zbednymi komentarzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ktos mnie wzywal :?: :wink: 8)Slyszalem tu od kolegow ze ci Soltek doslal z Tajwanu Soundstorma gratis. Grolshek,Ty czasami sypiesz tekstami jakbys przechodzil ciezkie dni :? wstrzymj sie czasami z takii zbednymi komentarzam A widze ze ty rowniez piszesz bezwzrokowo znaczy nie czytasz co piszesz. Wiec dla ciebie rowniez cytat:""SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie". Jesli mialbys rowniez klopoty z przeczytaniem czy gosc chce 240fsb czy soundstorm i dual-ddr to zacytuje jeszcze raz:"SOUND STORM i DUAL DDR musi byc koniecznie". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...