un_ix Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: witam posiadam sprzet o konfiguracji takiej jak w miejscu na podpis. ostatnio wpadl do mnie kumpel z twardym. byla to Barracuda IV 60 GB. podlaczamy ja na miejsce nagrywarki do drugiego kabla IDE. dysk byl ustawiony na slave. wlaczamy kompa, bios wykrywa oba dyski (moja 80 i kumpa 60). loguje sie do win'a. klikam w 'moj komputer' no i widze tylko mojego twardziela. wylaczylismy kompa i podociskalismy wszystkie kable. startujemy i dalej to samo. bios widzi, win nie. przelaczylismy na jedna tasme, razem z moim twardym. moj ustawiony na master, a kumpla na slave. wlaczamy kompa. bios widzi obydwa, win tylko jednego - mojego. wkurzylem sie troszke i podlaczylem mojego starego twardego - Fujitsu 8,4 GB. wlaczamy kompa. bios widzi obydwa, win tez. w czym tkwi problem? czemu Barracuda kumpla jest niewidzoczna dla wina? obydwa dyski maja zalozone tylko po jednej partycji. prosze o pomoc. z gory dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 jaki system ma twój kumpel? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: kumpel win'a 2000, a ja win'a 98 SE. ale z kolei inny kumpel mial u siebie Barracude IV 60 GB z win 2000, a drugi przyszedl do niego tez z Barracuda IV 60 GB, ale na win 98 se i wszystko im chodzilo. tam byla zaleznosc win 2000 byl glownym systemem, a u mnie na odwrot - win 98 se. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 a jakie są założone partycje FAT czy NTFS jeżeli NTFS to pod WIN98 jego dysku nie zobaczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 bazyl ma racje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: ... kumpel dzisiaj wyjechal na dwu tygodnowy wypoczynek, wiec nie mam jak sprawdzic. ale na 99% powinien miec FAT32, bo wie ze z NTFS narazie rozne cuda wychodza :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Pewnie miał NTFS, bo inaczej win powinien widzieć, a z NTFS nie ma żadnych problemów to z w98 jest że nie obsługuje tego formatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: ... a czy moze byc tak, ze EPOX 8KHA+ nie obsluguje dyskow o lacznej pojemnosci 140 GB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 a mówiłeś że bios go widzi więc raczej nie, ja bym też powidział że koleś ma NTFS i to na 100% albo ja jestem głupi :) -możesz sprubować zrobić totalny burdel i zabootować z tego dysku kumpla - tyklo będzie żeźnia z driverami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: dzieki wszystkim za pomoc. porusze ten temat za dwa tygodnie (kiedy kumpel bedzie juz w domu 8) ), jezeli okaze sie ze dysk ma partycje FAT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 :arrow: ... a czy moze byc tak, ze EPOX 8KHA+ nie obsluguje dyskow o lacznej pojemnosci 140 GB?Hehe. Co jak co ale Epox chyba nie ma z tym problemów. Nawet moja płyta, która jest najlepsza na świecie (K7S5A) obsłużyła już dwie BIV 80GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...