CrazyTomHero Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Ludzie mam pytanie... czy proc P IV 2.4 HT 800Mhz pojdzie na plycie ktora nie obsluguje magistrali 800 i HT a dokladniej na chipie SIS 648 (Msi 648 MAX-C)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 tak ale będzie chodził wolniej, czyli 2.4*533/800 czyli na 66% swojej mocy. i nie wiem czy nie będzie trzeba jakiejś przlotki czy coś do obsługi HT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 co do HT - część procka będzie spała ;) natomiast sam procek będzie chodził niżej - mnożnik jest x12- na ile uda ci się go podkręcić/ustawic w pobliże fsb 200 - zalezy od mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 co do HT to weim ze nie obsluguje... ale tymczasowo proc ruszy na plycie nie obslogujacej magistrali 800 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 tak, ruszy ale nie spodziewaj się, że będzie szybszy niż to co masz. ja bym poczekał na kasę na mobo i kupiłbym wszystko razem. a może w następnym miesiącu intel zmieni podstawkę ?? tak serio to stracisz sporo na mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 dopra thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jam mam SIS-a 655 i też się zastanawiam czy nie pogonić i kupić coś na 800MHz....choć z drugiej strony ktoś mu mówił , że mimo braku oficjalnego wsparcia ludzie puszczają te 2,4GHz na 800MHz na tym SIS-ie wraz z pamięciami DDR400. Jakby to była prawda to luksusik!!! Wie kto może co na ten temat??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jam mam SIS-a 655 i też się zastanawiam czy nie pogonić i kupić coś na 800MHz....choć z drugiej strony ktoś mu mówił , że mimo braku oficjalnego wsparcia ludzie puszczają te 2,4GHz na 800MHz na tym SIS-ie wraz z pamięciami DDR400. Jakby to była prawda to luksusik!!! Wie kto może co na ten temat??? ehh, jakaś ściema. Ta płyta nigdy nie wejdzie na 200fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Mam płyte Gigabyte SINX na SIS655 i maksymalne FSB jakie uzyskałem na P4C 2,4GHz to 184MHz HT płyta ta obsługuje.Miałem także płyte Asusa P4XP-X (845D)i też HT działa a maksymalne FSB na tej płycie to 166MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...