Skocz do zawartości
deeejot

Pomozcie komp sie zawiesza a po kilku sekundach resetuje sie

Rekomendowane odpowiedzi

Pomozcie komp sie zawiesza a po kilku sekundach resetuje sie dodam ze mam Athlona XP 1.8 plyta glow MINT( SDR/DDR )-zintegrowana karta dzwiekowa AC'97(to mnie nie pokoi moze zle stery do niej pod 98se slyszalem tez takie opinie) 256 ramu SDR ( pc 133 ) ge forca 2 mx 400

dysk 40 GB maxtora hmmmmmmm

Aha i bardzo wazne dzieje mi sie tak odkad zainstalowalem win 98 se ( zainstalowalem go po to zeby latwo polaczyc sie z drugim kompem przez kabel od drukarki )

Na win 2000 i win XP tak sie nie dzialo

Co moze byc przyczyne tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziales. Przyczyna bedzie system.

Juz mogles polaczyc sie sieciowkami, koszt wyzszy, ale mniej klopotow i szybkosc w porownaniu do parell kosmiczna.

Kupuj 2 najtansze sieciowki i kilka m kabla i masz siec, pod kontrola oczywisce 2k/XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziales. Przyczyna bedzie system. 

Juz mogles polaczyc sie sieciowkami, koszt wyzszy, ale mniej klopotow i szybkosc w porownaniu do parell kosmiczna.

Kupuj 2 najtansze sieciowki i kilka m kabla i masz siec, pod kontrola oczywisce 2k/XP.

nie nie trcohe wprowadzilem w blad eszcze sie nie laczylem poprostu zainstalowalem win 98 se bo kumpel mowi ze jest dobry do laczeia sie przez tenze kabel ok zainstalowalem a tu pyk zwiecha i reset i nie wiem czy ma sens zeby do mnie przyszedl z kompem jak sie tak dziac bedzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci juz mowilem:

1 wina systemu (jak ci 2k/XP dziala ok to zostaw, a nie pozalujesz)

2 predkosc przez ten kabel jest mierzona w kB/s wiec 50zl inwestycji w 2 sieciowki i kawalek przewodu to nic, a masz komfort i predkosc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci juz mowilem:

2 predkosc przez ten kabel jest mierzona w kB/s wiec 50zl inwestycji w 2 sieciowki i kawalek przewodu to nic, a masz komfort i predkosc ;)

Sieciowki mamy kabla nie mamy - yyyy do dwoch kompow nie trzeba huba mam nadzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupisz 2 koncowki RJ45 i kilka m odpowiedniego kabla, a potem to odpowiednio zmontujesz (instrukcje sa w necie, tylko wybierac). Koncowki kosztuja chyba ok 50gr czy 1zl (dokladnie nie wiem), a kabel to juz ciut drozszy, ale nie bedzie to majatek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci juz mowilem:

Sieciowki mamy kabla nie mamy - yyyy do dwoch kompow nie trzeba huba mam nadzieje

Nie trzeba, jedynie musici kupić kabelek scrosowany,a wtedy będzie wszsytko pomykało jak talala :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...