Gucio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 wiec tak: chlodnica "bare" http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=81&gg=61&id=141 czy "AirPower" http://cpc.pl/cgibin/shop?info=e460&sid=002187ef (IMHO lepsza wydaje sie ta druga - ale ja sie nie znam :lol: ) dalej wzialbym jakis blok z http://www.mcs.pc.pl (moze cos mi polecicie?) + odpowiednia zapinka (do AMD) zbiornik E4 o pojemnosci ok 4.8l Pompka Eheim 1046 ( a moze cos innego w podobnej cenie?) pasta termo., waz eheim i potrzebne do tego zlaczki, laczniki i i zaciski. Moze jeszcze najslabszego peltiera z oferty tego sklepu. Narazie ma chlodzic Athlona TB 1333Mhz ale w przyszlosci (2/3miesiace) zmieniam na Athlona XP 2500+ (a moze i 2600). raczej nie bede krecil (jesli tak to niewiele), zalezy mi na ciszy, mam obudowe big tower, plyta glowna, ktora mam w tej chwili i ta na ktora chce zmienic maja dziury przy podstawce procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 lublinianke (ta z 4max-a) kupisz w sklepach motoryzacyjnych za ok 100 pln - nowa, ale ja nie polecam aluminiowych chlodnic - problem z korozja co do chlodniczki - poszukaj na allegro, albo najlepiej na szrocie <-- taka ladna mozna miec chlodniczke za kilkadziesiat zlotych :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 AirPower to shit z CPC. Patrz jaka tam jest średnica kroćców (chyba tak to się nazywa). Lepiej poszukaj jakiejś miedzianej na szrocie, jak ci się uda to za 40zł znajdziesz polonezówkę. Ten Eheim jest niezatapialny i nie potrzebuje zbiornika (jedynie wyrównawczy). Z bloczków polecam Nukleona albo coś z tych nowych. Najsłabszy peltier nie pociągnie nawet najsłabszego athlona :) Zreszta od cholery jest z nim zabawy. Pastre termo to kup Arctic Silver Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ok przegladnalem oferte tego sklepu i moze lepiej bedzie jak kupie Pompke Aquarium Systems MJ1000 ma wieksza moc. a co do bloku - ciekawie wyglada CPU Nukleon N1 PK tylko, ze ma 1wlot i 2wyloty (mozna to podpiac do jenej pompki ?) wlot i wylot ma bloczek CPU Orbital O1 PK i jeszcze jedno - jako zbiornik wyrownawczy mozna uzyc rezerwuar ? (chyba najlepszy bedzie ten najwiekszy) + Chłodniczka miedziana duża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 u mnie zbiornik wyrownawczy ma pojemnośc 100ml i jest malenki w koncu ma słuzyć tylko do odpowoetrzania i uzupelniania układu mam go zamontowany zaraz za chlodznica ., zbiornik główny to co innego tutaj tylko kilka litrów bo tyle się miesci do big tower'a :) (musze wiecej płynu miec w ukladzie bo 30W z pomki idzie w wodze a nie zatopionej nie da się słuchać .. co do reszty to tak jak niektórzy wczesniej sugerowiali ja zaproponuje zrobienie samemu bloczków w koncu to niesamowita frajda i mordega zarazem ale jak miło popatrzyc na efekt swojej pracy . kawał bloku miedzianego na bloczek taki mniej wiecej 60x60x30 wyjdzie ci 20-30 zł resztew mozesz zrobic sam projektów jest na Forum duzo. miłej pracy (ew. montarzu WC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ok.. wiec wyrownawczy jakis maly (mam fajne pudelka po cd) na oko jakies 150ml. tylko wywiercic dziury i uszczelnic. pompe to chyba kupie Eheim 1048 (napewno jako niezatopiony bedzie pracowal ciszej od Aquarium Systems MJ1000). wizjonerek - ja tam wole kupic jakis bloczek (sprawdzony i wiem czego moge sie spodziewac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...