Smartek Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jak w temacie, jako, ze jeszcze nie zamowilem mam do wyboru dwie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7668 a http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7003 Prosze o podpowiedzenie jakiej firmy kupic wraz z uzasadnieniem [opcjonalnie :lol:]... Lub o ew. porady, moze jakas inna bedzie dobra tak do 450zl...? pozdro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Przygotuj się! To nastąpi już niedługo! A będzie to (fanfary!!) SZUKAJ MISTRZU! Oraz: ZAMKNIĘCIE TAMTU :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 plyty podobne, obie to b. solidne produkcje. Sprawdz tylko czy Gigabyte daje mozliwosci reczenej zmiany parametrow FSB w calym zakresie a nie tak jak zroili w ostatniej plycie na KT400A, przez co kumpel nie mogl wlaczyc u siebie magistrali 166, bo plyta widiala ze procek jest 133 i mogl co najwyzej 165... a wtedy z PCI i AGP byly przetaktowane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 bios nie posiada zmiany szyny co 1 Mhz brak zmiany napiec brak zmiany mnoznika z BIOS, tylko twarde przelacznikami.niewiem moze ktos posiada taka plyte albo moze ktos posiada lepszy biosik do niej HELP ale wtopa to o nforce w wykonaniu Gigabyte.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Smartek - zaraz odezwie się FumFel_20 i napisze: "niepolecam, weź cosna NF2" jak w każdym poście o MSI. Potem polecą masowo teksty: "lepiej odrazu cos porzadnego : Abit i Epox" (KGB), potem będzie trochę (jakieś 10 postów) przepychanek pomiędzy zwolennikami poszczególnych producentów (innych niż MSI i Gigabyte), potem poleci kilka postów od zadowolonych właścicieli MSI i Gigabyte (ale kompletnie innych modeli niż te, o które pytasz). Jak będziesz miał dużo szczęścia to może jakiś 1-2 posty bedą trochę na temat. :wink: PS. Wiem, że mój post to też nie na temat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Smartek - zaraz odezwie się FumFel_20 i napisze: "niepolecam, weź cosna NF2" jak w każdym poście o MSI. Potem polecą masowo teksty: "lepiej odrazu cos porzadnego : Abit i Epox" (KGB), potem będzie trochę (jakieś 10 postów) przepychanek pomiędzy zwolennikami poszczególnych producentów (innych niż MSI i Gigabyte), potem poleci kilka postów od zadowolonych właścicieli MSI i Gigabyte (ale kompletnie innych modeli niż te, o które pytasz). Jak będziesz miał dużo szczęścia to może jakiś 1-2 posty bedą trochę na temat. :wink: PS. Wiem, że mój post to też nie na temat... Chyba ze wczesniej wpadnie wqrzony cham reed i zablokuje topic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Smartek - zaraz odezwie się FumFel_20 i napisze: "niepolecam, weź cosna NF2" jak w każdym poście o MSI. Potem polecą masowo teksty: "lepiej odrazu cos porzadnego : Abit i Epox" (KGB), potem będzie trochę (jakieś 10 postów) przepychanek pomiędzy zwolennikami poszczególnych producentów (innych niż MSI i Gigabyte), potem poleci kilka postów od zadowolonych właścicieli MSI i Gigabyte (ale kompletnie innych modeli niż te, o które pytasz). Jak będziesz miał dużo szczęścia to może jakiś 1-2 posty bedą trochę na temat. :wink: PS. Wiem, że mój post to też nie na temat... hehehe gicior text - Bisio- jak dobrze znasz zycie na forum :lol: :lol: nic dodać nic ująć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 a tak w sumie to za tą kase kupisz już epoxa 8rda+; http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5164 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Do 450 najlepsze będą albo Epox 8RDA+ lub Slotek 75FRN2-L. Za 415 masz jeszcze Abita NF7 ale ze słabszym wyposażeniem niż poprzednie dwie (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6438) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Smartek - zaraz odezwie się FumFel_20 i napisze: "niepolecam, weź cosna NF2" jak w każdym poście o MSI. Potem polecą masowo teksty: "lepiej odrazu cos porzadnego : Abit i Epox" (KGB), potem będzie trochę (jakieś 10 postów) przepychanek pomiędzy zwolennikami poszczególnych producentów (innych niż MSI i Gigabyte), potem poleci kilka postów od zadowolonych właścicieli MSI i Gigabyte (ale kompletnie innych modeli niż te, o które pytasz). Jak będziesz miał dużo szczęścia to może jakiś 1-2 posty bedą trochę na temat. :wink: PS. Wiem, że mój post to też nie na temat... ehh, mój też nie ale: brakuje jesczze wypowiedzi _vip_'a- soltek frn2-l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 EEE tam Gadanie. Koleś się pytał o te dwie płyty, więc odpowiadam na jego pytanie :wink: : A mianowicie, Gigabyte robi dobre proce pod Pentiawki, Pod Athlonki o poziom niżej, Jeśli chodzi o O/C. Z Gigabyte jest troche więcej problemów itp. A MSI jest firmą która robi dobre płyty pod AMDki, jak i Pentki, i są miejsze konflikty. Właściwie to po co ja to pisze: Poszukaj, w sieci jest pełno testów obu płyt, zresztą jak i na forum. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Smartek - zaraz odezwie się FumFel_20 i napisze: "niepolecam, weź cosna NF2" jak w każdym poście o MSI. Potem polecą masowo teksty: "lepiej odrazu cos porzadnego : Abit i Epox" (KGB), potem będzie trochę (jakieś 10 postów) przepychanek pomiędzy zwolennikami poszczególnych producentów (innych niż MSI i Gigabyte), potem poleci kilka postów od zadowolonych właścicieli MSI i Gigabyte (ale kompletnie innych modeli niż te, o które pytasz). Jak będziesz miał dużo szczęścia to może jakiś 1-2 posty bedą trochę na temat. :wink: PS. Wiem, że mój post to też nie na temat... :lol: teraz to opłaca siebrać tylko cosna NF2 albo na KT600 naprzykłąd epoxa (czytałem o nim artukoł i jest bardzo spoko płyta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 kurde, mająć 450 kolo zastanawia się nad jakimś gigabyte lub MSI kiedy może miećabita nf7 lub epoxa 8rda+ :!: widać że nawet ostatniej strony forum sięnie chciało przejrzeć bo odpowiedź byłaby jasna że nie gigabyte i nie msi. jak dla mnie tylko abit i epox, a chipsety to nF2 i KT600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 moze poprostu nie ufa ani Abitowi ani Epox... ja zreszta tez tak robie.. a ekstremalne O/C nie dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 1800@2600+ .... i nikt nie mówi tu o ekstremalnym o/c ale przecież abit czy epox nie zmuszają do wykręcania proca a są na pewno lepsze. ja też nie kupowałem kiedyś abita kt7a dla podkręcania ale po jakimsś czasie zacząłem się bawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 to w czym sa lepsze skoro extremalne o/c pomijamy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ja też tak mówiłem ale teraz jak zacząłem to się powstrzymać nie mogę... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...