hasati Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 Hej. Miałem wcześniej RAM patriot viper 4133 2x8GB chodziło wszystko ładnie. Dołożyłem teraz drugie 2x8GB Viper 4133 i w Windowsie mam taką informację (screen). Do tego w tych nowych CPUZ czy hwinfo nie widzi S/N czyli serial number. I również nie widzi czasu pracy jak week/year. Dodam że kupiłem używane. Bios i CPUz jak i hwinfo Widzi normalnie 32GB. Co tu poradzić ? Czy jest ok ? Miał ktoś taką sytuację ? i jak zrobić żeby windows widział 32GB bo niby widzi na górze ale nie ma tyle dostępnej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasati Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2023 Dobra. System windows przy rozruchu z maksymalną pamięcią RAM walił bluescreeny. I ustawiał sam 12.8 GB max 16GB. Ustawiłem znów na 32GB włączył się. Nie było bluescreena. Zdążyłem zrobić memtesta i same errory. Po wyciągnięciu tych 2 "nowych kości". Brak errorów. Więc pamięci kopnięte. Dzięki, może komuś się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...