ckrisckris Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 Hej, jak w temacie, po zainstalowaniu OS'a na 1 kości (+sterowników), dołączyłem drugą kość plus drugi zestaw no i rozpoczęła się pętla napraw 🙂 - czasami wejdzie do pulpitu, ale potem naprawy. Wpiete mam 2 zestawy o tych samych parametrach tylko 2 różnych producentów. W komputerze z Windows 10 mam podobnie, tylko tam różnice dotyczą wszystkiego (takt., opóźn. itd.) a zestaw jest jak skała od kilku lat. Nigdy nie widziałem BSOD (właściwie od czasów XP nie widziałem). No i nie wiem czy bawić się podmiany, czy może zainstalować soft od razu na komplecie RAMu bo ewidentnie to MS ma z nimi problem a nie płyta główna. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 Jakbyś podał chociaż co to za RAM albo płyta to można by się odnieść do tego, a tak to sorry, wróżka ma urlop świąteczny 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckrisckris Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 Obydwa zestawy to 2x16 6400 MHz, cl32 - lexar i g.skill; płyta Asrock b650m pro rs. Zamieniłem miejscami te zestawy i W11 przestał się naprawiać. Natomiast taktowanie pamięci BIOS ustawil na 3600 i ani rusz, bo zwiechy. Wiedziałem że pamięci nie są "dedykowane" AMD, ale takich szopek się nie spodziewałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...