VonV3in Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Jak sprawdzic czy wszystkie piny od procesora na plycie glownej są ok nie podnosząc procesora? Edytowane 20 Kwietnia przez VonV3in Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia Nie ma do tego aplikacji żadnej, ponieważ żadna płyta główna mi znana nie monitoruje indywidualnie każdego pinu i ścieżki między podzespołami. Są płyty główne, które wyświetlają ogólny kod błędu jeżeli np wykryją że jest jakaś usterka z CPU i pozwalają na dalsze uruchomienie komputera. Niemniej najlepsza jest metoda organoleptyczna. Cep w górę i patrzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Mam mikrozaciecia i freezy, dzisiaj jak sluchalem muzyki z yt w chromie zacielo na chwile muzyke, a bylem z dala od kompa. Zainstalowalem nowy bios, nowe sterowniki do chipsetu sterownik do kontrolera sata i teraz czekam. Freezy to przez dysk obstawiam ale takie zaciecie muzyki ze zmiana dzwieku - nie ze przycina i nie slychac nic tylko leci dalej ale dzwiek jest przez ulamek sekundy znieksztalcony to obstawiam plyta/procesor. Edytowane 20 Kwietnia przez VonV3in Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) To może być dosłownie cokolwiek. Monitoruj co się dzieje z podzespołami. Takie przycięcia mogą być spowodowane nawet wadliwym sterownikiem GPU. Poza tym, pociągnij i odpal LatencyMon - od wyświetla która usługa powoduje lagi i freezy, łatwiej zlokalizować co się dzieje. Mój komp: Dopóki wyniki masz w zielonym wszystko gra, pomarańcz i czerwień to już problem. I po 3 minutach: więc wszystko fajnie wychodzi, popracuj z tym w tle i jak Ci zacznie dźwięk szarpać będzie widać jak na dłoni. Edytowane 20 Kwietnia przez Qrdello 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...