pablo163 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam Mam ogromny problem! Jak mnieszosc z was wie nie mieszkam juz w polsce , mieszkam teraz w Brukseli . Panuja tu straswzne upaly o godz 20,00 jest 32/34C w cieniu nie da sie nic robic na pc bo caly czas sie gotuje cipset 40C 5 min po wlaczeniu i 60C na antku xp 2400 standard xp1700 . Gdy ustawie na powyzej xp 2600 to pc po zrestarowaqniu i wejsciu do biosa jest juz tak goracy ze szok! I nie wiem co z tym zrobic moze kupic lepsze chlodzenie ac np. cooler master areo7+ lub jakis zestawik wc np z tego adresu bym sobie zlozyl . Hajsu moge przeznaczyc jakies 150E nie wieccej cnhyba ze bym poczekal i dorobic cos http://www.watercooling.be/ lub tu http://www.coolfan.be/en/prod/cat.asp?cat=40 oba slkepy pod nosem ten drogi to filia swiftech w sklepie amja wiecej bloczkow jka cos to napiszcie jaki . Pompka i chodniczke sobie skoluje . I czy to wc to cos da woda nie bedzie sie gotowac?? pozdro i prosze o szybka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zawsze mozesz zrobic tesh przeciag w obudowie umiejscawiajac w odpowiednich miejscach 2-3 wiatraczki ... bylo o tym wiele razy. Temperatura napewno diametralnie spadnie. jeden wiatrak z przodu, 2 pod zasilaczem i jeszcze 1 wiejacy z boku na cooler od CPU. Dajac je na 5V nie musisz sie przejmowac halasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Tak tylko ze szum to juz jest i nie kce wiekszego ! ZAsialacz wywalilem na zwenatrz bo sie gotowal teraz juz jest troszki lepiej. Ale to wc chyba tylko minie ratuje. Przeciag mam zdjete boki pc ma non stop swierze powietrze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Też było nie raz - otwarta obudowa wcale nie jest dobrym rozwiązaniem (nie wymusza właściwego przewiewu). Szumu nie musisz (zauważalnie) zwiększać. Mogą to być ciche, wolno kręcące się wiatraki - to nie musi być huragan w obudowie, może być dosyć leniwy zefirek. Ważne, żeby powietrze w obudowie się wymieniało. WC oczywiście jest lepszym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ostatnio zastosowałem prosty tunel powietrzny z otworu z boku obudowy prosto do wiatraka na procku. Otwór w obudowie trochu mniejszy niż średnica tunelu powoduje efekt podciśnienia i schładza dodatkowo powietrze. Tunel wykonałem z plastikowej butelki po napoju 1,5 litra i uszczelniłem taśmą izolacyjną. To wszystko założone na wiatrak Arctic Cooling Copper Silent bez termistora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zdecydowanie nie powinno byc problemu z gotujaca woda. Zloz cos z tego drugiego sklepu z tego co widzialem calkiem calkiem sa ceny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...