Fatboyx Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam! Zmieniłem płytę z Asusa P4P800 na Abita IC7-G i zaskoczył mnie drastyczny wzrost temperatury pracy procesora. Na asusie mialem 25-30st. a tu mam 47 -55st. Czy to tylko kwestia innego umiejscowienia czujnika na płycie? Procesor jest chłodzony Nukleonem i pompką Eheim1250 oraz dużą chłodnicą P4 2.4C pracuje na FSB1000 MHz co daje mu 3 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Witam! Zmieniłem płytę z Asusa P4P800 na Abita IC7-G i zaskoczył mnie drastyczny wzrost temperatury pracy procesora. Na asusie mialem 25-30st. a tu mam 47 -55st. Czy to tylko kwestia innego umiejscowienia czujnika na płycie? Procesor jest chłodzony Nukleonem i pompką Eheim1250 oraz dużą chłodnicą P4 2.4C pracuje na FSB1000 MHz co daje mu 3 GHz. obie płyty czytają temp z diody termicznej w procesorze, więc na płytach nie ma żadnego czujnika temp procka. Moim zdaniem jest to widna biosu. U mnie wydaje się pokazywać dobrze, bo przy 40* radiator ma temp niewiele wyższą niż mój palec. A jakie wrażenia z zabay z P4p800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Witam! Zmieniłem płytę z Asusa P4P800 na Abita IC7-G i zaskoczył mnie drastyczny wzrost temperatury pracy procesora. Na asusie mialem 25-30st. a tu mam 47 -55st. Czy to tylko kwestia innego umiejscowienia czujnika na płycie? Procesor jest chłodzony Nukleonem i pompką Eheim1250 oraz dużą chłodnicą P4 2.4C pracuje na FSB1000 MHz co daje mu 3 GHz. Temat tych plyt oraz podawaneej przez nie temp byl juz podawany nie raz - bylo kilka szerokich watkow - wpisz w wyszukiwarce symbol plyty a znajdziesz odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Kolego - poczytaj troche o mobo i tym, jakie temperatury daja. TERMISTOR TO NIE JEST TERMOMETR!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaruko Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Niedawno sobie sprawilem IC-7. Temperatura w stresie dochodzi do 65 stopni. Chyba bios ma walniete odczyty bo radiator na procku jest tylko cieply. CPU chodzi na boxowym coolerze Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...