Mjd993 Opublikowano 15 Września Zgłoś Opublikowano 15 Września Witajcie ! potrzebuje waszej fachowej porady przy wyborze laptopa. Będzie on użytkowany do celów biurowych, trochę Photoshopa, autocad, trochę pisania i czasem jakiś film. Zależy mi na tym aby tego typu programy działały płynnie, kwestia pokrycia sRGB to dla mnie kwestia wręcz trzeciorzędna. Wybór mam narzucony i są to 3 poniższe pozycje: Huawei Matebook d16 z procesorem Intel i5 13420H 16gb RAM Lenovo ThinkPad e16 g2 z procesorem intel ultra 5 125U 16gb ram i ewentualnie Dell inspiron 5430 z procesorem Intel i7 1360p 16gb ram. Dell jest dla mnie opcją ostateczną, ze względu na 14 calowy ekran. Jako że sporo pracuje „w terenie” opcja zewnętrznego monitora odpada. z góry wielkieee dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Września Zgłoś Opublikowano 15 Września Z uwagi na nową serię to Lenovo ThinkPad e16 g2 z intel ultra 5 125U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjd993 Opublikowano 15 Września Zgłoś Opublikowano 15 Września Czyli nie sugerować się, że w benchmarkach, lntel i5 13420H wypada ciut lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Września Zgłoś Opublikowano 15 Września (edytowane) Nie, jakbym tak patrzył to zaproponowałbym Della z I7. W twoim przypadku wolałbym kupić nową technologię. Nie wiem, jak bardzo zaawansowane są twoje zabawy... ale z tych 3 propozycji wybieram Lenovo, lub wybierz adekwatnego Della z uwagi na to, że możesz dokupić stację dokującą itp.. Z drugiej strony kupiłbym ASUS TUF Gaming A15: https://www.purepc.pl/jaki-laptop-kupic-polecane-laptopy-do-gier-nauki-pracy-i-multimediow-poradnik-zakupowy-na-sierpien-i-wrzesien-2024?page=0,11 Dlaczego? Bo będzie lepszy. Edytowane 15 Września przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 15 Września Zgłoś Opublikowano 15 Września (edytowane) 3 godziny temu, Mjd993 napisał(a): ciut lepiej? czy ciut to nie wiadomo,zalezy jak mocno obciązasz wiekszośc testów moze sie zmieścić w PL2 np 1 przebieg r23,passmark cpu .Jeśli niepotrzebe ci NPU to ten H moze być zauważalnie lepszy(teoretycznie) Edytowane 15 Września przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Do biurowych spraw, bierz laptopa " TANIEGO " tak że jeśli się coś wydarzy za dwa lata nie będzie Ci go szkoda poświęcić. ( Przecież to prace biurowe ). ThinkPad - W razie nie przewidzianej naprawy, zalania nieszczęśliwego wypadku, serwis nie będzie chętnie zabierał się za naprawę Twojego laptopa , dlaczego ? ( Producent skutecznie podlał układy czarnym klejem ) i ze schematami też ciężko do niektórych modeli. Asus TUF - jeśli nie będziesz faktycznie grał to ok, ale sekcja zasilania karty graficznej tutaj cieniutko jest, przebarwienia laminatu nawet po roku czasu użytkowania. Dell w miarę jakoś się serwisuje ale proponował bym aby brać go z nową generacją procesorów , odpuścić 13, 14 generację to są piekarniki i żywotność takiego sprzętu wiadomo że się skraca bo utylizacja następuje w zastraszającym tempie. Moja wypowiedź opiera się z praktyki. Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Kupiłem właśnie do pracy biurowej i czasem zagrać, chyba 3-4 lata temu Asus TUF A15 z ryzenem 4800H i RTX2060, do dziś nie mam z nim żadnych problemów, chyba ten poniżej: https://www.x-kom.pl/p/566812-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-a15-fa506iv-r7-4800h-16gb-512-144hz.html?srsltid=AfmBOoo95HWQFzZMskgHUmzNQ74Dmz1bnL2ziQ3PzqBXU6vnCZhzfL46 Tak, że jak dbasz tak masz. Delle lapki w domu też są i też mi jakoś nie padają, ale nie są do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Nie winduje Ci temperatury tak do 90 stopni w trakcie grania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...