krzypaw Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Tylko nie krzyczcie że to już było, szukałem na forum ale to co jest to jest tak pokręcone że właściwie to trzeba wszystko samemu z godzine siedzieć i kombinować, szukałem 3 godz. non stop przy kompie. Pytanie>> Czy może mi ktoś rzucić na forum lub priva jak podłączyć kabel z gniazda svhs do euro ( sygnał vizji musi być w composite, jak jest rgb to nie ma kolorów). Dzięki z góry. Do moderatora: proszę abyście nie wyrzucali tego tematu, dajcie mi szansę się dowiedzieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 czyli z grafiki do telewizora? To trzeba odpowiedni kabel albo przejsciowke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 czyli z grafiki do telewizora? To trzeba odpowiedni kabel albo przejsciowkeMam odpowiedni kabel i wtyczki i wiem jak polutować żeby był euro rgb, ale wtedy nie ma kolorów potrzebuje tylko schematu lub jasnego opisu jak polutować (schemat jednak byłby lepszy) żeby do TV przez euro wchodził sygnał composite (czyli tylko dwa kabelki). Moja grafa to GF 2 MX ( a dokładniej to qmpla) EDIT: Jeśli ktoś może podać jak zrobić z svhs na chinch (czyli compozyt) to już mi wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja w pudle z grafika mialem przejsciowke s-video>chinch A jak lutowac to nie wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ja to akurat znalazlem na TYM forum siakis czas temu http://hardwarebook.net/ endżoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Oczywiscie, ze bylo !!! Wystarczy wpisac slowo euro w wyszukiwarce tego forum i wyskakuje 7 stron z tematami o podobnej trescie. Teraz wystarczy je przejrzec chociaz po tytule i widac moj watek "TV out-->euro" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Oczywiscie, ze bylo !!! Wystarczy wpisac slowo euro w wyszukiwarce tego forum i wyskakuje 7 stron z tematami o podobnej trescie. Teraz wystarczy je przejrzec chociaz po tytule i widac moj watek "TV out-->euro" Właśnie w pierwszym poście napisałem że siedziałem 3 GODZ. i czytałem te 7 stron a potem wpisałem Composite, a potem svhs i nie znalazłem, a tak w ogóle jak chcesz pomóc to znajdz a jak nie to się nie odzywaj bo nic nie wnosisz do dyskusji.A w tym poście TV>>euro jest właśnie o rgb a nie composite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Wystarczy przejsciowa. Wchodzisz do jakiegokolwiek elektronicznego i wybierasz w przejsciewkach o jakich sie zabom nie snilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ee momento masz wyjscie svhs chcesz przejsc na composite (RCA) a potem na Euro??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ee momento masz wyjscie svhs chcesz przejsc na composite (RCA) a potem na Euro???Nie, euro pracuje w dwóch trybach, z sygnałem video jako rgb lub compozyt. W kompozyt hrominancja i luminancja są połączone i idą tyko dwiem żyłami video i masa do 17 i 20 stopki euro, natomiast w trybie rgb hrominancja i luminancja idąoddzielnie cztery żyły i wchodzą na 13,15,17 i 20 stopkę euro. A ja chce wiedzieć jak połączyć hrominancję i luminancje na wyjściu svhs karty GF 2 MX. A potem juz wiem gdzie przylutować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 myśle że miejce odpowiednie: - w linku schemat S-video na Chinch może komuś się przyda z uwagi na notoryczne skracanie przez producentów kabli grafa=>TV (mooj ma 1,5 m :evil: ) http://felektr.katalogi.pl/topic.asp?which...00&topic_id=102 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 myśle że miejce odpowiednie: - w linku schemat S-video na Chinch może komuś się przyda z uwagi na notoryczne skracanie przez producentów kabli grafa=>TV (mooj ma 1,5 m :evil: ) http://felektr.katalogi.pl/topic.asp?which...00&topic_id=102 dzięki, tego szukałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 myśle że miejce odpowiednie: - w linku schemat S-video na Chinch może komuś się przyda z uwagi na notoryczne skracanie przez producentów kabli grafa=>TV (mooj ma 1,5 m :evil: ) http://felektr.katalogi.pl/topic.asp?which...00&topic_id=102 dzięki, tego szukałem tak naprawdę to można się pogubić z nazewnictwem: svhs - svideo composite - chinch to aby napewno to samo :?: :bij: anyway - cieszę się że mogłem pomóc nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...