xslimakx Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Witam! Ostatnio przechodzilem przez Galerie Mokotow i widzialem komputerek wygladal niby normalnie jak kazdy pc ale do niego byl podlaczony malutki monitorek wyglada mi na jakies 15cm kwadratowych byl czarno bialy - ile to moze miec cali? Jak sie o to wogole pytac w sklepach i gdzie tego szukac? kolejne pytanie czy to wogole byl monitorek do pc? bo widzielem tam jakies urzadzonko ale moze to nie byl pc... napewno bylo to podlaczone do jakiejs malej drukarki ktora drukowala paragony bo kasy jako takiej koles nie mial. Chetnie bym sobie kupil ten monitorek ale nie wiem gdzie tego szukac :( P.S. juz googlalem ale nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 U mnie w aptece maja takie cos :) Zamiast kasy fiskalnej ... maja kompa a do tego taki maly monitorek ... pod kompa drukarka paragonow podlaczona i na tym drukuja .... Komp tu sie lepiej sprawdzi bo jak jest duza baza artykulow (np. lekow) to wiadomo ile czego jest ... :) Poszukaj w komisach... albo w sklepach z kasami ... a tak wogule to po Ci taki monitorek ? sklep zakladasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 P3le: nie nie zakladam sklepu ale chce sobie postawic jakis super maly/super cichy komp szukam teraz via epia tego z zegarem 500mhz i do tego bym chcial dokupic taki maly monitorek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 U mnie w aptece maja takie cos :) Zamiast kasy fiskalnej ... maja kompa a do tego taki maly monitorek ... pod kompa drukarka paragonow podlaczona i na tym drukuja .... Komp tu sie lepiej sprawdzi bo jak jest duza baza artykulow (np. lekow) to wiadomo ile czego jest ... :) Poszukaj w komisach... albo w sklepach z kasami ... a tak wogule to po Ci taki monitorek ? sklep zakladasz :) TO sie nazywa DRUKARKA FISKALNA Komputer niby pamieta co gdzie keidy jak , faktury itp. Ale w kompie latwo przekret zrobic :wink: Drukarka ma swoja pamiec i teoretycznie one jest najwazniejsza w tym wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 mozna chyba dostac monitorki 9" wlasnie mono Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 widzialem ostatnio takie cudo na wolumenie, ale to trzeba miec szczescie zeby cos takiego trafic ... sam bym cos takiego kupil ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Te monitory to są normalne VGA i mają chyba przekątną 9" albo 7" nie pamiętam dokładnie. Rozdzielczość max to chyba 800x600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A do czego to wykorzystać chcecie? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 do serwerka (przynajmniej ja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 To są typowe monitory VGA mono, przekątne przeważnie 9' i 11'. Są produkowane do kas. Jeden problem - odświeżanie 60 HZ. Do serwera na linuksie w sam raz, ale nic więcej sie z tym nie zrobi. Często przywożą je handlarze z zagranicznych smietników, przeważnie uszkodzone. Ceny nowego nie znalazłem, wygląda na to że nie ma tego w "detalu". Sprawny używany mozna kupic za 20-50 zł (zaleznie od wyglądu i max. rozdzielczości - ale powyżej 800x600 żaden nie chodzi). Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15223536 Tu jest fajna oferta na 14 calówki kolor... 50zeta... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15223536 Tu jest fajna oferta na 14 calówki kolor... 50zeta... :) Przetłumacze opis aukcji z allegrowego na nasze: "jakość obrazu we wszystkich monitorach jest zadowalająca." To znaczy że wszystkie monitory można właczyć (bez wybuchu) i będzie coś widać na ekranie. O dodatkowych atrakcjach (zawężony obraz, przebarwienia, wypalony kineskop) profilaktycznie nie wspominamy, po co płoszyć klienta. "Większość wyciąga 800X600." Jak ustawi się odświeżanie 60Hz interlaced - normalnie to nie ma mowy. To jest typowy sprzęt ze śmietnika, na giełdzie w Szczecinie takie wynalazki sprzedaje się po 20-30 zł (50 jeśli działa naprawdę normalnie). Zresztą nie ma na nie dużego zbytu, ludzie już się nauczyli że tego nie warto kupować. Nie mam nic do sprzedawcy (pewnie nawet znam człowieka, przynajmniej z widzenia), ale nie dajcie sie nabierać na takie "okazje". Lepiej kupić coś bardziej normalnego za 70-100 zł, najlepiej z możliwością wymiany jak coś będzie nie tak. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Witam! Ostatnio przechodzilem przez Galerie Mokotow i widzialem komputerek wygladal niby normalnie jak kazdy pc ale do niego byl podlaczony malutki monitorek wyglada mi na jakies 15cm kwadratowych byl czarno bialy - ile to moze miec cali? Jak sie o to wogole pytac w sklepach i gdzie tego szukac? kolejne pytanie czy to wogole byl monitorek do pc? bo widzielem tam jakies urzadzonko ale moze to nie byl pc... napewno bylo to podlaczone do jakiejs malej drukarki ktora drukowala paragony bo kasy jako takiej koles nie mial. Chetnie bym sobie kupil ten monitorek ale nie wiem gdzie tego szukac :( P.S. juz googlalem ale nie znalazlem :( TO byl normalny monitor VGA 8" albo 10" firma Mitsu takie produkuje na pewno :D POSZUKAJ na ich stronce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...