ocokaman69 Opublikowano Niedziela o 11:22 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:22 Witam. Tak jak w temacie sprzedam wyżej wymienioną kartę. Sprzedaję ponieważ kupiłem RTX-a. Karta w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym. Regularnie czyszczona sprężonym powietrzem. Do rozdzielczości FullHD idealna. Nigdy nie miałem z nią żadnych problemów. To bez wątpienia moja najlepsza karta jaką posiadałem. Temperatury w trakcie grania nie przekraczają 70 stopni w dobrze wentylowanej obudowie. Preferowany odbiór osobisty ( okolice Piotrkowa Trybunalskiego ). Przy odbiorze osobistym, na prośbę kupującego mogę podłączyć ją do komputera w celu przetestowania. Na razie proponuję sprzedaż tutaj na forum ale możliwe również Allegro z doliczeniem prowizji. Zapraszam do kupna. Cena 600 zł. Link do specyfikacji karty: https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-GTX-1080-GAMING-X-8G/Specification Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Niedziela o 11:27 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:27 (edytowane) Po tylu latach wymiana pasty by się jej zdała, a jak wymiana pasty termo przewodzącej to i koszt nowych termo padów, to niestety nie ukrywajmy troszkę szukasz jelenia jak za taką kasę bo można już mieć coś nowego a porównywalnie wydajnego np rx 6600 xt a używka to 3060 ti biorąc oczywiście pod uwagę że 3060 jest młodsza , i nawet same kondensatory elektrolityczne mniej dostały po pupie, niestety tutaj wiek ma spore znaczenie dla tej karcioszki. Edytowane Niedziela o 11:29 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano Niedziela o 11:55 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:55 (edytowane) Pasty i termo padów nie wymieniałem ponieważ się na tym nie znam a temperatury są ok. Ale może masz rację że przydała by się wymiana pasty i termo padów. Cenę podałem po obejrzeniu ofert na Allegro o OLX a biorąc pod uwagę to że nigdy nawet nie jęknęła to dałem taką cenę a nie inną. Cena za tę kartę jest do negocjacji jak wszystko zresztą co się sprzedaje. Spojrzałem tak na szybko na Allegro i poniżej 1000 zł. za używaną 3060 Ti nie widziałem to samo z RTX 3060. Już prędzej ten RX 6600 xt który jest w cenie od 750 zł. Podaj wydajniejsza kartę w cenie mojej. Edytowane Niedziela o 12:54 przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Niedziela o 13:08 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:08 To ma nie ma na celu podawania, paroletnia karta vs nova ? jak myślisz po co ktoś ma wziąć 1080 ? bo na pewno nie do grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano Niedziela o 13:37 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:37 (edytowane) 1 godzinę temu, P3ch napisał(a): To ma nie ma na celu podawania, paroletnia karta vs nova ? jak myślisz po co ktoś ma wziąć 1080 ? bo na pewno nie do grania. Ceny ponad 1000 zł za RTX 3060 ti i 3060 to UŻYWKI. Sprawdź przecież masz internet. Nie do grania??? A do czego? Mylisz się i to bardzo. Akurat ta karta jest jeszcze bardzo wydajna do FullHD. Dlaczego jeszcze tydzień temu siedziała u mnie w kompie? A gram dużo. Edytowane Niedziela o 14:58 przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano Niedziela o 16:20 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:20 Nawet RTX 2070 jest szybszy od GTX 1080, nie wiem skąd to porównanie do RTX3060 TI, skoro RTX3060 spokojnie daje sobie z rade https://www.purepc.pl/test-nvidia-geforce-rtx-2070-szybszy-od-geforce-gtx-1080 Co do ceny, to jak sam zauważyłeś na allegro i OLX pełno jest takich cen. Tam jest też pełno super hiper "gejmingowych komputerów" na które nie nabierze się żaden bywalec tego portalu. Chcesz sprzedać w takiej cenie to szukaj jelenia na tych portalach, tutaj raczej nie znajdziesz. Wszystko jest do negocjacji, za 850 do negocjacji RTX 3060 https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3060-gaming-oc-12gb-gddr6-CID99-ID13vGeT.html A tu 3060Ti za 800zł i 790, więc chyba mi się udało "Podaj wydajniejsza kartę w cenie mojej." https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-rtx-3060-ti-8gb-rezerwacja-CID99-ID13Fy7y.html https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-asus-dual-rtx-3060-ti-8-gb-CID99-ID13G9RS.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 16:39 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:39 Chłop se napisał ogłoszenie na forum i po nim jadą :/ jak ktoś chce to kupi nie chce nie kupi. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano Niedziela o 17:23 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:23 (edytowane) Jak bym szukał używanej karty, to bym chciał zobaczyć komentarze dodające jakieś dodatkowe info oprócz tego co zamieścił sprzedający. Możliwe że coś by przeważyło aby brać, lub szukać innej... Edytowane Niedziela o 17:24 przez Zwykły User2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano Niedziela o 17:28 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:28 47 minut temu, ipkiss napisał(a): Nawet RTX 2070 jest szybszy od GTX 1080, nie wiem skąd to porównanie do RTX3060 TI, skoro RTX3060 spokojnie daje sobie z rade https://www.purepc.pl/test-nvidia-geforce-rtx-2070-szybszy-od-geforce-gtx-1080 Co do ceny, to jak sam zauważyłeś na allegro i OLX pełno jest takich cen. Tam jest też pełno super hiper "gejmingowych komputerów" na które nie nabierze się żaden bywalec tego portalu. Chcesz sprzedać w takiej cenie to szukaj jelenia na tych portalach, tutaj raczej nie znajdziesz. Wszystko jest do negocjacji, za 850 do negocjacji RTX 3060 https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3060-gaming-oc-12gb-gddr6-CID99-ID13vGeT.html A tu 3060Ti za 800zł i 790, więc chyba mi się udało "Podaj wydajniejsza kartę w cenie mojej." https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-rtx-3060-ti-8gb-rezerwacja-CID99-ID13Fy7y.html https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-asus-dual-rtx-3060-ti-8-gb-CID99-ID13G9RS.html Drugi as forum który pisze że szukam jelenia. Co wy z tymi jeleniami:).Tak jak axsin302 napisał, dałem ogłoszenie. Czy napisałem w nim że cena za kartę jest ostateczna? P3ch napisał że karta nie jest do grania. Oczywiście że tak bo ograłem nią wiele tytułów i nie tylko starszych. Ostatnio "Ghost of Tsushima" świetnie zoptymalizowana gra, na najwyższych ustawieniach graficznych od 80 do 105 fps, "God of War Rangarok" to samo, około 90 fps-ów na najwyższych ustawieniach, "Horizon Zero Dawn" i "Horizon Forbidden West" świetna grafika i super zoptymalizowane tytuły gdzie pierwszy grubo ponad 80 fps a drugi 60-75 fps w najwyższych ustawieniach. Mało? O starszych tytułach jak wszystkie Tom Raider, Metro i dużo dużo innych nie wspomnę. Może ktoś chce złożyć tanio kompa do grania w FHD, to ta karta jest idealna. A cena? Jak to cena mogę opuścić ,albo jak mi nie będzie pasowała to będę miał kartę na zmianę. Więc nie piszcie że szukam jelenia bo jestem uczestnikiem wielu forów tego typu i jestem świadom wiadomości jakie posiadają forumowicze. 5 minut temu, Zwykły User2 napisał(a): Jak bym szukał używanej karty, to bym chciał zobaczyć komentarze dodające jakieś dodatkowe info oprócz tego co zamieścił sprzedający. Możliwe że coś by przeważyło aby brać, lub szukać innej... A co chciałbyś jeszcze wiedzieć. Wydajność w 3DMarku, wydajność w grach...nie wiem. Tak jak wyżej napisałem z tymi bebechami które widać w stopce w nowych i najnowszych tytułach jest grubo ponad 60 FPS. Jest mega cicha, wiatraki załączają się dopiero po przekroczeniu przez kartę 60 stopni a w stresie nie przekracza 70. Z MSI Afterburnerem można sobie ustawić undervolting i temp. są jeszcze niższe. U mnie chodziła na 1V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Niedziela o 21:57 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 21:57 Myślę że w ogóle źle został odebrany mój post za co przepraszam. Bardziej miałem na myśli że będzie ciężko ze sprzedażą tej karty bo trzeba znaleźć tzw: " jelenia ". Nikt kto troszkę ma pojęcie na temat hardware no nie da Ci takich pieniędzy z wiedzą żę będzie musiał zainwestować w tą kartę a też nie wiadomo ile wentylki pokręcą jak sam dodałeś " że lubisz pograć " więc nie wiadomo jak bardzo karta jest wyeksploatowana. Dziś myślę że społeczność jest na tyle wyszkolona że co jak co kart graficznych szuka nowych. Dobrego wieczorku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Niedziela o 22:02 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 22:02 Po co wydajesz się w dyskusję,wystaw na olx i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Masz rację w sumie. Bardzo rzadko sprzedaję czy to na Allergo czy na OLX. Na Allegro sprzedałem kiedyś kartę GTX 970 Gigabyta i mojego poprzedniego kompa. Na OLX nigdy nic nie sprzedawałem. Słyszy się że to nie jest bezpieczny portal ani do sprzedaży ani i do kupna. Wolę odbiór osobisty bo z firmami kurierskimi też jest różnie. Biorą kartę sprawną a u kupującego wychodzą jakieś cuda typu coś zagięte coś urwane itd. I dochodź się z nimi. Edytowane 17 godzin temu przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Kilka razy sprzedałem i było ok Od hd7850 za 250zl po rtx 3080 za 8500 za plandemii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...