Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 1. podłączyć salilanie zewnętrzne, czy nie ( ja myślę, że tak) 2. Sterowniki Catalys 3.6 będą z nią pracowały równie dobrze, co Omegi na nich oparte? ( tego nie wiem) 3. czy jest nowszy niż standardowy bios do tej karty? 4. Czy trzeba ją odblokować, by móc podkręcać? 5. warto formatować twardy dysk po karcie R 8500? ( idealny stan) 6. czy zmienić czas dostępu do pamięci na krótszy miejąc uwagę na to, że karta będzie i tak kręcona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 sam mysle nad tym radosławem. gdzie kupiles i za ile? ad1 tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Chyba rozwiązałem zagadkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15255275 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Ad.1. Nie, dodatkowe zasilanie podłączasz jeżeli niewystarczające jest zasilanie z AGP (u mnie i chyba u większości osób posiadających tą kartę zasilanie z AGP wystarcza) Ad.2. Sterowniki będą działały jednak aby wykryły kartę musisz zmienić wpis w jakimś pliku *.inf (nie pamiętam dokładnie w którym, ale jak wpiszesz w google 9600tx to znajdziesz wiele stron z dokładnym opisem - niestety większość po niemiecku, ale można się połapać) Ad.3. Nie wiem. Ad.4. Nie. Ad.5. Użyj programiku "Driver Cleaner", format byłby wskazany, ale jeśli zainstalujesz sterowniki i nie będzie problemów, to znaczy, że nie trzeba formatować. Ad.6. Niby jak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Pamiętam, jak sie bawiłem w edycję biosu R 8500 była opcja dla pamięci-nie pamietam dokładnie, ale chyba Normal, fast i Ultra lub coś koło tego. Z tego co wiem, to różnice w wynikach pomiedzy 9500 PRO to właśnie te ograniczenie nałożone w standardzie na pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Chyba rozwiązałem zagadkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15255275 :lol: Brawo. Ciężko było ? :lol: Mam tylko prośbę- jak ktoś chce kupić, to niech przelicytuje mnie o choćby 10.01 zł. Powód podam później ( top secret ;)) Ps- do którego złącza podłączacie? Jest jakaś różnica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Apropo sterowników, to najlepiej instalować omegi 2474a lub oryginalne sterowniki do tej karty nie mam jak narazie z nimi żadnych problemów, jak zainstalowałem catalysty 3.6 lub wcześniejsze omegi (te przed 2474) działy się różne dziwne rzeczy. P.s. catalysty można też zainstalować bez zmieniania pliku *.inf, wystarczy je rozpakować i podczas instalacji wybrać sterowniki od radeona 9500/9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 OK. Jak tylko dorwę tą kartę, to zdam relację, jak sie sprawuje. Może już w piątek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Chyba rozwiązałem zagadkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15255275 :lol: Brawo. Ciężko było ? :lol: Łatwo! :P Tylko nie wiem dlaczego robiłeś z tego aż tak wielką tajemnicę? :? IMHO myślę,że maxymalna cena jaką można dać za tą kartę to 650zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Brandi- pamiętaj, ze nie tak dawno chodziły one po ok. 1100 ;) i były droższe od 9500 PRO. Z resztą chyba nie sprawi żadnej różnicy posiadanie TX-a czy Pro- kwestia wyglądu karty i braku DVI ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Ja dałem 660, jakiś miesiąc temu, karta jest porównywalna do radeona 9500pro, a czy dostaniesz jakiegoś radeona 9500pro za 660 zł.? Może nie za ciekawe ma wyjście tv, ale jak ktoś nie oglada 10 filmów dziennie na tv, to da się żyć, pozatym karta jest wypasiona, chociaż do podkręcania raczej niezbędna jest zmiana chłodzenia, zwłaszcza przy obecnej pogodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Acha, jeszcze jedno: Slayer - jeżeli kupisz tą karte i uda ci się zmienić czas dostępu, to daj znać czy coś to dało (sam jestem ciekaw). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Tyle o ile wiem, że przez szybszy dostęp zmniejsza sie podatność pamięci na podkręcanie ( jak w Herculesach), ale tym samym zwiększa sie jej wydajność. Myslę, taka metoda moze dać więcej niż te 10 Mhz więcej na pamięciach, a i przez to mniej sie grzać. Zobaczymy- wolę jak najmniej przekraczać specyfikację pamięci, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Slayer chcesz zeby cie przelicytowali bo gosc pusci ta karte nawet za 600? Tez chcialem kupic ale zrezygnowalem. Oto moja korespondencja: Jaka jest cena minimalna za ta karte ? Chcialbym ja kupic. cena minimalna to kwota 550zł chetnie ją oddam za 600zł Gosc ma 3 sztuki i wystarczy napisac maila ze da sie 600zl to sprzeda od reki. Ja niekupilem bo wg mnie karta to trzoda. Wyglada w najlepszym wypadku jak mint, jest wyprodukowana tylko po to zeby sie pozbyc chipow i nie ma gwarancji. Bo gosc moze sobie pisac ze daje gware ale przyjdzie co do czego to oleje temat. Wiec jesli kupowac to jaknajszybciej poki ma na co innego wymienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Nefar- dobrze wiem o tym :) Powiem wszystko, jak dostanę kartę w swoje łapki :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 I co juz masz ? Bo widzialem ze na wlasna prosbe zostales usuniety z aukcji no i jeszcze ktos. Takze wnioskuje ze juz kupiles i albo ja masz albo bedziesz mial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Nefar- sprawa zaczyna wyglądać podejżanie :? Gość zmienił komórkę i nie odpowiada na emaile. Jeżeli mi nie odpowie do godziny 8 rano, to zablokuję przelew na jego konto ( pieniądze płyną przez pocztę w poniedziałek lub we wtorek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 PS- numer na nową komórkę zdobyłem, ale nie odebrał jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 sterowniki same wykrywaja karte omegi i dna , nietrzeba odblokowaywac i lekko ci pojdzie na 370 i 615 a tu masz opis vmoda http://www.bugx.de i potakim abiego mozesz miec z 5500 w 3dmarku2003 lekko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Diolek- najpierw tą kartę chcę dostać :| A co do tej stronki 8O WOW 8O Zna ktoś elektronika umiejącego biegle niemiecki? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 no ciezko jest ja dostac , ale naprawde warto!!! bo karta wypas na maksa , a kreci sie ze ho ho ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Diolek- najpierw tą kartę chcę dostać :| A co do tej stronki 8O WOW 8O Zna ktoś elektronika umiejącego biegle niemiecki? :) co jak co ale z takim gostkiem to jedynie tylko odbior osobisty ma tylko 2 komentarze wiec widze ze lubisz ryzyko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 tam niecza znac niemieckiego , wszystko jest na fotkach , a resystor po niemiecku czy po poslu tak samo brzmi ;) potzrebny woltomierz , kabel udma ktory bedzie robil jako kabeli jak go poteniemy , 3x 10kOhm rezystory no i Lochraster Platine Speicherkühler , niewiem coto bo niemieckiego nieznam , ajak zrobic to nietak trudnio patrzac na fotki , ale sam sie boje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...