Demirion Opublikowano Sobota o 19:20 Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:20 Cześć, posiadam trzy dyski w tym jeden główny na którym zainstalowany jest Windows 10. W najbliższym czasie jestem zmuszony zrobić format głównego dysku ponieważ coś mnie podkusiło żeby podzielić go na partycję typowo systemową i do gier. Niestety źle oszacowałem ilość miejsca i po kilku latach brakuje miejsca na partycji systemowej. Chciałbym sformatować tylko ten główny dysk a reszty dysków nie ruszać. Z racji tego że bardzo rzadko mam do czynienia z takimi rzeczami proszę Was o radę jak to zrobić w najprostszy sposób i przy okazji niczego nie zepsuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano Sobota o 20:21 Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:21 Dysk na którym masz system i z niego wykrojoną partycję pod gry usuń, następnie to wolne miejsce dodaj do C w menedżerze zarządzania dyskami. Wszystko co masz na partycji GRY stracisz, ale nie będziesz musiał formata robić. Ewentualnie użyć jakiegoś disk wizarda i w nim poprzesuwać partycje. Lub zassać TreeSizeFree-Portable i w nim zobaczyć co ci tyle miejsca zajmuje(jeśli możliwe to to usunąć). Ja sobie raz na ruski rok czyszczę system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu81 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Najlepiej skopiować sobie gdziekolwiek ważne dane i zrobić format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...