Skocz do zawartości
Patryk_Mi

Błąd przy próbie zainstalowania systemu Win 11 na nowym laptopie LENOVO LOQ 15IAX9 15.6

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że jestem totalnie zielony, a wszystko co robię jest podyktowane tym co zobaczę w poradnikach. Proszę nie zakładać, że cokolwiek umiem i tłumaczyć wszystko jak dziecku. Z góry dziękuję.

Kupiłem laptop bez systemu. Dokładnie LENOVO LOQ 15IAX9 15.6

Niestety myślałem, że zainstalowanie systemu będzie prostsze. Najpierw próbowałem zainstalować win 10 przy pomocy pendrive, zgodnie z instrukcją na stronie. Każda z 4 podjętych prób kończyła się na 31% postępu, gdzie wyskakiwał mi błąd, niestety nie pamiętam jaki.

Później spróbowałem zrobić to samo tylko z win 11. Dowiedziałem się ze potrzebuje również sterowników Intel-a aby komputer widział pendrive z systemem. Pobrałem plik zalecany do mojego laptopa, wypakowałem przy pomocy cmd do bootowalnego pendrive, i wyglądało to tak:

strona z której pobrałem sterowniki:

4182290800_1741538121.png
tutaj pendrive z systemem:
1316532700_1741538182.png
oraz wypakowany plik:
7109760700_1741538246.png
Nie jestem pewny czy zrobiłem to dobrze, ale zadziałało i udało się rozpocząć konfiguracje Windowsa.
Zaraz po wybraniu opcji że nie mam klucza, i wybraniu niezależnie, którego systemu do instalacji pojawiał mi się taki błąd, z którym kompletnie nie wiem co zrobić.
2695709100_1741538425.jpg
Laptop jest mi potrzebny w tym tygodniu, nie zdarzę go oddać do serwisu. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi