Skocz do zawartości
mariuszkoz

Problem z GeForce RTX 4050 z podłączonym do zasilania laptopem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
posiadam laptopa MSI Bravo 17 D7VEK-093PL z kartą graficzną RTX 4050.
Podczas próby grania w wiedźmina 2 następnie 3 co kilka sekund ekran robi sie czarny. Myślałem, że to wina sterowników ale były aktualizowane potem odinstalowywane całkowicie i instalowane ponownie i nic nie pomogło ( Instalowałem tez sterowniki do grafiki ze strony MSI oraz kilka starszych wersji ze strony Nvidii, i cały czas to samo). W momencie kiedy odinstalowałem sterowniki od Nvidii i miałem wyłączoną kartę graficzną i uruchomiłem grę jedynie na zintegrowanej grafice to wszystko było ok. Myślałem, że może sterowniki grafiki gryzą się ze starszymi grami ale jak ściągnąłem program do testów FunMark i go uruchomiłem to ekran również miga. Odkryłem, że wszystko to dzieje się jedynie kiedy laptop jest podpięty do zasilania. W momencie kiedy laptop działa na baterii wszystko jest ok. Może to wina jakiś ustawień ? Tylko jakich gdzie tego szukać ?
pierwotnie miałem plan najlepsza wydajność na zasilaniu i zrównoważony na baterii. Zmieniłem na zrównoważony na zasilaniu jednak dalej to samo.
Czy da się to jakoś ustawieniami ogarnąć ? Czy cos takiego powinienem reklamować ?
na filmiku widać o co chodzi:

https://streamable.com/izyawa?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0Exk9dvOwJU-I6lDP8aq33pMHPZ10yCrcrFbSz3hfs9GvZGeoGgfXvTvM_aem_qQpj7BmWeDicly1eXUJRiQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi