mariuszkoz Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca Hej, posiadam laptopa MSI Bravo 17 D7VEK-093PL z kartą graficzną RTX 4050. Podczas próby grania w wiedźmina 2 następnie 3 co kilka sekund ekran robi sie czarny. Myślałem, że to wina sterowników ale były aktualizowane potem odinstalowywane całkowicie i instalowane ponownie i nic nie pomogło ( Instalowałem tez sterowniki do grafiki ze strony MSI oraz kilka starszych wersji ze strony Nvidii, i cały czas to samo). W momencie kiedy odinstalowałem sterowniki od Nvidii i miałem wyłączoną kartę graficzną i uruchomiłem grę jedynie na zintegrowanej grafice to wszystko było ok. Myślałem, że może sterowniki grafiki gryzą się ze starszymi grami ale jak ściągnąłem program do testów FunMark i go uruchomiłem to ekran również miga. Odkryłem, że wszystko to dzieje się jedynie kiedy laptop jest podpięty do zasilania. W momencie kiedy laptop działa na baterii wszystko jest ok. Może to wina jakiś ustawień ? Tylko jakich gdzie tego szukać ? pierwotnie miałem plan najlepsza wydajność na zasilaniu i zrównoważony na baterii. Zmieniłem na zrównoważony na zasilaniu jednak dalej to samo. Czy da się to jakoś ustawieniami ogarnąć ? Czy cos takiego powinienem reklamować ? na filmiku widać o co chodzi: https://streamable.com/izyawa?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0Exk9dvOwJU-I6lDP8aq33pMHPZ10yCrcrFbSz3hfs9GvZGeoGgfXvTvM_aem_qQpj7BmWeDicly1eXUJRiQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrux Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca Najlepiej zareklamuj laptopa jeśli wciąż masz gwarancję, bo najprawdopodobniej masz problem z kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...