Wqw Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Posiadam phanteks nv 7 do tego zakupiłem chłodzenie atmos 240 i chciałbym je zamontować z tyłu obudowy w miejscu dwóch wentylatorów wyciągających. Czy są ku temu jakieś przeciwskazania? Wszyscy montują z przodu lub na topie a ja bym właśnie ze względu na to że mam 240mm AIO zamontować je z tyłu. Ogólny zamysł jest taki 3 wentylatory na topie wyciągające, 4 z boku reverse pchające świeże do budy i od dołu 3 pchające świeże na kartę graficzną. i tu mam pytanie czy zamontować AIO z tyłu mogę i jak? Czy wentyle mają zaciągać powietrze z tyłu od zewnątrz i pchać je wprost na wentylatory wyciągające u góry (wedle logiki chyba najlepsza opcja). Czy może zamontować to AIO z wentylatorami wewnątrz obudowy w normalnej pozycji aby teoretycznie zasysały te świeże powietrze z bocznej ścianki ( o ile pierw nie zostanie wyciągnięte przez górę) W pierwszym zamyśle miały być same wentylatory i chłodzenie powietrzem. Teraz naszła mnie myśl aby wykorzystać to AIO które mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca (edytowane) * zamontuj sobie je z tyłu jeśli chcesz i niech pobierają powietrze ze środka obudowy 1. Będzie to najgorętszy sposób montażu, i wizualnie dla mnie ta obudową będzie pusta * zamontowanie na topie + jeden 120 wolny jak się zmieści będzie podobny zamysł ale jakoś wizualnie będzie się gryźć a temperatury będą podobne * zamontowanie na bocznej ścianie będzie najlepszym wyjściem jeśli chodzi o temperaturę i wizualnie wypełni obudowę. Ciepłe powietrze z karty ma prostą drogę do ucieczki a wtłoczone ogrzane przez Aio będzie miało swój wolny korytarz powietrzny ku górze nie kolidujący z kartą Obudowa jest duża i tak czy siak te powietrze nie będzie jej aż tak zawadzało nawet jeśli wybierzesz podzespoły na prawdę gorące pamiętaj aby CPU block nie był najwyższym punktem w systemie AIO bo będzie się tam zbierać powietrze Edytowane 22 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...