Skocz do zawartości
Ragnor

Czas dostępu a timingi pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie jak bardzo zależą od czasu dostępu pamieci jej timingi na jakich może chodzić, chodzi mi o pamięć sdram PC133. Mam na oku jedną kostkę 6ns (M.tec), ale nie mam możliwości przeprowadzenie testów a chciałbym wiedzieć na jakich timingach będzie chodzić. Jej teoretyczna maksymalna szybkość to 166Mhz, lecz tyle nie wyciągne z mojego celerona. Ważne jest czy ta pamieć na fsb 133 będzie stabinie chodzić na timingach 2-2-2 (cl2) :?: Mam już jedną kość 6ns ale SEITEC i na takich timingach śmiga. Czy jeśli pamięć jest 6 ns to zawsze będzie chodzić na fsb 133 na timingach 2-2-2 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wskazanie topicu. Z tgo co Reed pisze, ta pamięc 6 ns M.tec powinna bez problemu śmigać na timingach 2-2-2 przy fsb 133Mhz. Dla pewności jeszcze poszperałem w sieci i zobaczcie co znalazłem: http://www.ocworkbench.com/archives/feb200...20010206-10.htm. Całkiem fajna strona, na której testowali jakie timingi i przy jakiej szybkości wytrzymują pamieci sdram różnych producentów. Z tych testów wynika że te M.tec powinny wytrzymać na CL2 143Mhz :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...