Beavis Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Mam do was pytanie czy model pompki Hailea HX 6530 jest dobrym wyborem do WC i czy jest ona: 1. Glosna czy nieglosna :?: 2. Zatapialna czy niezatapialna :?: Jej osiagi: :arrow: 1750 l/h :arrow: moc 50 W :arrow: wysokość pompowania 2,3 m :arrow: Cena to cos okolo 110-130 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 50W , 2,3M i 1750l to dość dużo. Ile chcesz bloków w układ pakować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 omijaj z daleka miałem bardzo duża bardzo głośna do WC raczej się nie nadaje może być zatapialna i niezatapialna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Co wy dzis wyskakujecie z tymi pompami. Drugi temat o nich jest :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Co wy dzis wyskakujecie z tymi pompami. Drugi temat o nich jest :/A tak jakos sie zlozylo ale nie wiedzialem ze poprzdni byl tez o tej pompce wiec SORRRY :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 50W , 2,3M i 1750l to dość dużo. Ile chcesz bloków w układ pakować? Na razie bedzie to tylko CPU ale w przyszlosci - SB, GPU i moze nawet zasilacz... chce kupic cos raz a porzadne a nie pozniej wymieniac na cos innego Zastanawialem sie nad Eheim'em ale taka 1250 kosztuje bagatela ponad 300zeta :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 jak już chchesz taką silną pompę w rozsądnej cenie ( choć tą twoją tno nie jakbyś schłodził skoro ma 50 W !!) polecam AquaEL PF3 30W 2500l/h 1),9m ja mam taką i jedno co można powiedzieć to jest wydajna od wczoraj u mnie jedzie na 3bloczkach CPU GPU i chipset .moze za tydzień dojdzie zasilasz i powiem ci ze przy tych oporach ma zajebiste ciśnienie istna fontanna w łazience jak sie przy sprawdzaniu szczelnosci wąz mi obluzował :D jedno co mnie osobiście denerwuje to jej warkot nie jest za cicha . wyciszyć sklejając wirnik nie mozna bo nie bedzie startować .zatopienie w wodzie i obudowanie w pudełku z wyscielanych matami bitumicznymi załatwiło sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 unikaj tej pompy.Jest duża ,głośna i ciężko ją wyciszyć.NIENADAJE SIE DO WC - no chyba że cenisz wydajność i wysokość podnoszenia kosztem luksusu ciszy ale chyba nie o to chodzi przy wc????.Ogólnie dobra pompa jest cicha ale droga i niedaj sie nabrać na Hailea HX 6530 czy a AquaEL PF3 bo to głośne pompy do oczek wodnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 unikaj tej pompy.Jest duża ,głośna i ciężko ją wyciszyć.NIENADAJE SIE DO WC - no chyba że cenisz wydajność i wysokość podnoszenia kosztem luksusu ciszy ale chyba nie o to chodzi przy wc????.Ogólnie dobra pompa jest cicha ale droga i niedaj sie nabrać na Hailea HX 6530 czy a AquaEL PF3 bo to głośne pompyno napisałem przecie że nie taka cicha (w porównaniu do jakiś 600 czy 1000litrowych to nie jest cicha . ale aż taka głośna też nie .pozatym u mnie narazie idą 3 bloki 1 chłodnia dodatkowo moze już za tydzień będzie ciągnął PSU i NB docelowo także pamięći. wiec która pompa 600l uciągnie 1cpu,2chip,3GPU,4NB,5PSU,6-7pamięci????? pozatym jej faktyczna wydajność to ok 30l/min piękne cisnienie mówisz o ciszy ??? w porównaniu no ACo i tak niebo a ziemia a zawsze mozna ją wyciszyć. ja zakupiłem akurat taką bo ma obsłuzyć cały ten zetaw bloków(5-7) .a podałem ją jako przykład Ceny do wydajności (za swoją dałem ok 115zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...