michalson77 Opublikowano wczoraj o 19:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:37 Witam, kupiłem ostatnio zasilacz FSP VITA 850W, posiadający w zestawie 2 kable 8pin, sam zasilacz ma jedynie oznaczone miejsca na 2xPCIe. Moja karta RX9070XT potrzebuje aż 3x PCIe. W jaki sposób mogę to bezpiecznie podłączyć? Instrukcje podają sprzeczne informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano wczoraj o 20:04 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:04 Zasilacz posiada dwa, podwójne kable, PCIex. Jeśli podłączysz kartę jednym kablem i drugim w dwa pozostałe złącza, to karta będzie działać i nic się nie powinno dziać. Dla takich sytuacji kable PCIex mają podwójne wtyczki. Inną możliwością jest zakup przejściówki power SATA do PCIex. Podłączysz nią wolne gniazdo na karcie, dzieki zasilaniu SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalson77 Opublikowano wczoraj o 20:14 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:14 Wg. instrukcji karty graficznej wszystkie wejścia powinny być zasilane bezpośrednio z zasilacza z pominięciem rozdzielania kabla PCIe stąd pytanie. Na ten moment podłączyłem z rozdzielonym jednym kablem i działa prawidłowo ale wolę się upewnić 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...