Kucharczyk Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Cześć, wczoraj kupiłem ostatnią część do komputera RTX 5070 TI Aero od gigabyte, mój monitor to Samsung Oddysey G4 27cali 240hz fullhd, i mam problem, po podłączeniu przez hdmi wszystko jest ok, ale po podłączeniu przez displayport na 120hz też jest ok, ale jak ustawię 240hz to w grach co chwilę gaśnie ekran i załącza się ponownie tak jakby tracił sygnał, a na pulpicie po włączeniu np. chrome gaśnie raz i włącza się ponownie, sprawdzałem na wszystkich 3 portach displayport w karcie graficznej, kabel jakiego używam to Silver Monkey Kabel DisplayPort 1.4 w oplocie 1.5m, bardzo proszę o pomoc czy będzie to uszkodzona karta graficzna czy może coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu Na piszczącej rx9070xt nie miałeś takiego efektu przy DP@240Hz? W internecie wisi wiele tematów, nie tylko przy modelu Oddysey G4, opisujące identyczne problemy, np.: Forum Samsung. Po za zmianą z DP, na HDMI z kablem HDMI 2.1, nie znalazłem konkretnego rozwiązania, a Samung własne forum i zgłoszenia tam, niestety olewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharczyk Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu 53 minuty temu, pitol321 napisał(a): Na piszczącej rx9070xt nie miałeś takiego efektu przy DP@240Hz? W internecie wisi wiele tematów, nie tylko przy modelu Oddysey G4, opisujące identyczne problemy, np.: Forum Samsung. Po za zmianą z DP, na HDMI z kablem HDMI 2.1, nie znalazłem konkretnego rozwiązania, a Samung własne forum i zgłoszenia tam, niestety olewa. Cześć, na Rx nie miałem takiego problemu, RTX swoją drogą też piszczy ale tak cicho i zmzadko że jest to niesłyszalne, czyli myślisz że będzie to problem monitora, a nie karty? I jeszcze zapytam, grając na hdmi, będzie jakaś utrata w obrazie większa niż na dp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Monitor według instrukcji obsługuje HDMI@240Hz więc nie będzie widocznych różnić do DP@240Hz. Z rozważań w internecie wynika, że to najprawdopodobniej problem Software/Bug w systemie monitora, ewentualnie sterowniku i musi być załatany prawdopodobnie przez Samsunga, ponieważ dotyczy większej ilości modeli z serii Oddysey. Edytowane 9 godzin temu przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...