Skocz do zawartości
postal1

mobo Gainward`a...

Rekomendowane odpowiedzi

miał ktoś kiedyś coś takiego? albo w ogóle czy ktoś coś takiego widział? Ja miałem na mojej mobo jak wół napisane pomiędzy slotami PCI - GAINWARD... wnioskuje wiec ze to producent ale czy na pewno? nigdzie nie mogłem znaleźć żadnej informacji czy gainward zrobił kiedykolwiek (JAKĄKOLWIEK) mobo!!! Co prawda sprzedałem już ją niedawno na WGK kolesiowi na handel razem z celeronem 366 (płyta była pod BX`a, nizbyt mocna zarazem :( ) za 100pln :D Jak sie koleżka zapytał o firme mobo - mówie: "Gainward, przecież widać" - a on takie oczy zrobił że chajs od razu dał :) nie wiedział chyba że znalezienie biosu do tej płytki w necie to chyba ósmy cud świata ( a wierzcie mi że szukałem dłuuuuugo ) :) Teraz myśle że mogłem mu wiecej policzyć ale trudno, w sumie to był badziew... FSB tylko do 133, mnożnik tylko do 6.0, dyski nie większe niż 32GB wiec sie chyba opłacało... Szkoda tylko celerona bo z 366 robiłem 500 i było pieknie, ale ile można na tym samym sprzęcie jechać? ;) A więc czekam na jakieś informacje czy kiedykolwiek coś takiego widzieliście albo słyszeliście??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie PCB?? czerwone?? jezeli tak to Gain :D Mozliwe nawet bardzo ze Gainward wypuscil plyty glowne ale oczywiscie "Kochana Polsko" .U na wiekszosc ludu zajmującej sie kompami na słowo Iwill reaguje jak na Noname :D wiec wszytsko mozliwe. Leadtek robi mobo Pine itp... wiec Gainward tez mogl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo gainwarda powinno być czerwone i nieziemsko się kręcić. być może gain cośpróbował ale nie wyszło, czasem lepiej kupić firmę robiące takie sobie mobmo i ją ulepszyć niż zakładać nową....

a moja dziewczyna ma gigabyte i celerona 366 i można sobie podkręcić ... śrubki chyba. jes ttylko zworka 66/100 MHz, w biosie nie ma NIC do podkręcania a na FSB 100 nie pójdzie bo napięcie za małe. więc nie marudź na tego gainwarda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Gainward produkował płyty gł. od roku 1998, jest to wyrażnie napisane na ich stronie (Company profile/ milestones).

Tylko nie rozumiem czemu niektórzy uważają, że mobo musiało być czerwone 8O :? To, że produkują takie karty graficzne nie dowodzi, że mobo też musiało by być w tym kolorze. Zresztą ostatnia karta GFFX5900 jest już zielona :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly off-topic:

malo co sie nie zdziwilem gdy przegladajac intrukcje dla mobo pod p2 (M6TLC) zobaczylem owy napis: "HERCULES is a trademark of Hercules Computer Technology Inc." pomyslalem ze moze mogl byc on producentem mobo. przegladajac jednak to forum znalazlem informacje o tym ze wyprodukowal ja jakis biostar. i tu moje pytanie czy kiedykolwiek hercules produkowal plyty glowne? jeszcze raz sorry za off-topic ale nie chcialem zakladac nowego tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo gainwarda powinno być czerwone i nieziemsko się kręcić.

moja była zielona, oznaczeń nie pamiętam a co do kręcenia to trudno stwierdzić czy to płytka była mocna czy procek bo moj celeron366 był jednym z tych potężnych - tzn. wytrzymywał nawet 112Mhz FSB ale wolałem jak chodził na 550 (zawsze troszke by dłużej pochodził :) ) PS. thx all za pomoc, jeśli znaleźliście informacje na temat tego że Gainward robił jakieś mobo to jestem spokojny, że jakiś na<span style="color:red;">[ciach!]</span>y typ w serwisie sobie od tak nie napisał na płycie marki producenta;) THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Gainward produkował płyty gł. od roku 1998, jest to wyrażnie  napisane na ich stronie (Company profile/ milestones).

Tylko nie rozumiem czemu niektórzy uważają, że mobo musiało być czerwone 8O  :? To, że produkują takie karty graficzne nie dowodzi, że mobo też musiało by być w tym kolorze. Zresztą ostatnia karta GFFX5900 jest już zielona :wink:

bo to referyncyjna NVidi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...