92damian Opublikowano Wtorek o 18:25 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:25 Witam, jakie będą najlepsze ustawienia do grania i oglądania na takim telewizorze? samsung qe4368dau chodzi o rozdzielczość i obraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano Wtorek o 18:37 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:37 Włącz tryb game mode zeby zminimalizowac input lag Włącz HDR mode Ja mam na swoim samsungu jasnosc ok 50 kontrast podobnie ostrość max 10 kolor do 30 To mocna indywidualna sprawa 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
92damian Opublikowano Wtorek o 18:39 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:39 nie znam sie kompletnie na telewizorach tym bardziej w tych nowszych możesz mi powiedzieć co jest input lag, i jak to sie wszystko włącza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano Wtorek o 18:46 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:46 Masz cos takiego ? - włącz. Zminimalizuje opóźnienia (poprawisz responsywnośc) Wykonujesz akcje na kontrolerze i od wyslania sygnalu to moment jaki uplywa do momentu zarejestrowania i wykonania akcji na ekranie. Np 40 ms od klikniecia do ruchu postaci to input lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
92damian Opublikowano Wtorek o 19:34 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:34 Dobra włączyłem to,i to w czymś pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano Środa o 05:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 05:22 jakość obrazu to kwestia czesto indywidualna. Pobaw sie ustawieniami które Ci napisałem a także innymi które tam widzisz. Mozesz podeslac nam zdjecia ustawien ktore Cie zastanawiaja to objasnimy Ci co oznaczaja. Ustawiaj tak zeby to tobie było najbardziej komfortowo. Niektórzy wolą jaśniej niektórzy ciemniej. Inni wyższy kontrast inni niższ. Kwestia osobista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walus58 Opublikowano Środa o 08:36 Zgłoś Opublikowano Środa o 08:36 14 godzin temu, 92damian napisał(a): Witam, jakie będą najlepsze ustawienia do grania i oglądania na takim telewizorze? samsung qe4368dau chodzi o rozdzielczość i obraz Najlepsze ustawienia można osiągnąć tylko po profesjonalnej kalibracji TV. Każdy TV to indywidualista👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
92damian Opublikowano Środa o 17:33 Zgłoś Opublikowano Środa o 17:33 czy włączając input lag to tylko jedyne ustawienia do poprawy grania,czy są jakieś jeszcze ustawienia poprawiające te działania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...