krzypaw Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 ... aparat cyfrówke, chciałbym się dowiedzieć jak jest z naliczeniem cła podatku i opłaty celnej. Czy są one zawsze doliczane i ewentualnie jak długo trwają te formalności?? Noszę się z zamiarem kupna cyfrówki i w tym sklepie było by mnie stać na dużo lepszy aparat niż u nas. Proszę o pomoc :!: :!: :!: EDIT: CZY NIKT NIE KUPOWAŁ TAM?? POMÓŻCIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 ... aparat cyfrówke, chciałbym się dowiedzieć jak jest z naliczeniem cła podatku i opłaty celnej. Czy są one zawsze doliczane i ewentualnie jak długo trwają te formalności?? Noszę się z zamiarem kupna cyfrówki i w tym sklepie było by mnie stać na dużo lepszy aparat niż u nas. Proszę o pomoc :!: :!: :!: EDIT: CZY NIKT NIE KUPOWAŁ TAM?? POMÓŻCIE Proszę państwa!! czy naprawdę nikt nierobi tam zakupów???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 z clem to zobacz tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36612 tam ktos kupowal zza granicy a tak to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 zbytnio nie pomogę, ale przejrzyj archiwum grup dyskusyjnych: pl.rec.foto pl.regionalne.szczecin tam były jakiś czas temu pytania o cło (i o ny camera) więc nie powinno być problemów ze znalezieniem informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Uzyskałem już info od arth z naszego forum (dzięki wielkie). Paczka czeka w składzie celnym a kupujący dostaje zawiadomienie że ma się zgłośić po nią i dokonać odprawy celnej. Jak pisałem wcześniej uzyskałem info że za cyfraki nie ma CŁA tylko (AZ 22 %) VAT doliczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...