Skocz do zawartości
engus

IIYAMA Vision Master Pro 451 (A902MT)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ma ktoś taki monitor? Wiem, że już jest wycofany z produkcji, ale mogę go(nowego) dostać za ok 1000pln, na płaskim kineskopie diamondtron NF, pasmo 300MHz, 1600x1200 @ 92Hz, z 3 letnią gwarancją, ale nie można przed obiorem przetestować. W związku z tym, jeśli ktoś miał z nim styczność- proszę o wszelkie opinie, także o info o tym, czy bardzo przeszkadzają jaśniejsze poziome paski. Przymierzałem się do zakupu samsunga 900NF lub LG F900P, lecz w tym momencie rozważam też tą Iiamę. Opłaca się to brać? Z góry thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 17" (Vision MasterPro 411) Iiyamy i jestem zadowolony. Jakość obrazu b. dobra, obraz wyrazisty, bez zniekształceń. Paski przytrzymujące maskownicę są widoczne, ale tylko na bardzo jasnym tle. W normalnej pracy są niezauważalne. Jak masz możliwość to bierz ten monitor. LG są ogólnie kiepskawe, Samsung ostatnio bardziej się stara. Za 1000 zł masz monitor dorównujący Sony na Trinitronie (też ma poziome paski), a może nawet lepszy. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ma ktoś taki monitor? Wiem, że już jest wycofany z produkcji, ale mogę go(nowego) dostać za ok 1000pln, na płaskim kineskopie diamondtron NF, pasmo 300MHz, 1600x1200 @ 92Hz, z 3 letnią gwarancją, ale nie można przed obiorem przetestować. W związku z tym, jeśli ktoś miał z nim styczność- proszę o wszelkie opinie, także o info o tym, czy bardzo przeszkadzają jaśniejsze poziome paski. Przymierzałem się do zakupu samsunga 900NF lub LG F900P, lecz w tym momencie rozważam też tą Iiamę. Opłaca się to brać? Z góry thx za pomoc

Jasne, że się opłaca !!!

Właśnie mam taki monitor od 04.2001 i jest naprawdę super.

Żadnych problemów, obraz cały czas żyleta.

Tych pasków to z ponad 1m nie zobczysz ( jak tak pracuję) - zresztą to cecha wszystkich Trynitronów i Diamondtronów.

Testować nie pozwolą, ale chyba włączyć można przed zakupem !!!???

Jak możesz go kupić, to nawet o Samsungu nie myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie cena okazyjna, ale to sprzedaż wysyłkowa, drugi koniec Polski i nie ma mowy o testach...niby mam 5 dni na sprawdzenie w domu ale jak się okaże że jakiś problem z geometrią to i tak pieniędzy nie odzyskam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

transakcja jest przez allegro, gość daje niby 5 dni...tyle że coś słaby z nim kontakt. Z drugiej strony...sprzedał już dużo monitorów, komentarze praktycznie same pozytywne. Nick człowieka to "krzy", ktoś coś jeszcze powie na ten temat?...najlepiej coś o monitorze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...