grzybolevskyy Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Cześć, robię sobie zestaw, będzie używany głównie do grania + programowania (serwisy w JVM, Docker, zabawa z AI): CPU: R7 9800X3D GPU: RTX5090/RTX5080 Super (nie wybrałem konkretnego modelu, dokupię w przyszłości) PSU: NZXT C1000 ATX 3.1 Chłodzenie: Endorfy Navis 360 No i jako, że do zadanego zestawu nie ma podanej proponowanej obudowy to się skierowałem do https://www.purepc.pl/jaka-obudowa-do-komputera-gamingowego-co-kupic-maj-2025. Wiem, że RTX5090 jest dość potężny i Navis 360 też zajmuje swojego miejsca, nie wiem na którą się zdecydować. Budżet mam praktycznie dowolny, może być i do 2k ale zależy mi na jakość/cena. Nie widzę sensu dopłacania do płyty za 2k jeśli niedużo gorsza do mojego zestawu może być za 800zł, nie zależy mi również na designie. Czy poleci ktoś konkretne modele które zapewnią odpowiednio dużo miejsca i niskie temperatury dla mojego buildu? W którą stronę powinienem się kierować? W oko wpadła mi Hyte Y70 ale wydaje się, że cena jest podyktowana tylko wyświetlaczem, i kupowanie jej to jednak fanaberia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Myślałeś o Fractal North XL? Jak dla mnie najpiękniejsza obudowa obecnie z tym drewnianym frontem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Ostatnio zwróciłem uwagę na Cooler Master MasterFrame 600. Obudowa daje się przebudować po każdym względem. Niestety nie mam doświadczeń z nią ale jak będę zmieniał następnym razem, to się nad nią zastanawiam. Tania nie jest ale mnie osobiście ciekawi. Coś innego. https://www.coolermaster.com/en-eu/products/masterframe-600/ Sam mam Corsair 7000X ale nie jestem w 100% zadowolony, miałem problem z jedną z bocznych ścianek, (tak na prawej ścianie są 2, jedna wewnętrzna a druga zewnętrzna), bo wydaje się niepotrzebna, ale bez niej coś stuka jakby było nierówno założone i obudowa cała lata. Bezsens. Edytowane 8 Lipca przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca W dniu 8.07.2025 o 09:56, Merqus4 napisał(a): Myślałeś o Fractal North XL? Jak dla mnie najpiękniejsza obudowa obecnie z tym drewnianym frontem Też popieram wybór jeśli chodzi o elegancję 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca W dniu 7.07.2025 o 19:53, grzybolevskyy napisał(a): Chłodzenie: Endorfy Navis 360 Nie bierz tego, to już lepiej Arctica 360. North XL nie ma najlepszego wykonania jeśli mówimy o grubości blach, tylny panel dosłownie gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...