szary_wolf Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Witam Mam takie pytanie. czy ktoś się orientuje czy lapki z architekturą ARM są trwalsze, wytrzymalsze i rzadziej się psują niż lapki z x86? Bo napewno dużo mniej się grzeją, mniej zużywają prądu, tylko czy to się przekłada na wytrzymałość? Jako że mam obecnie Mac Air 13 M4 na ARM i obiło mi się taka wzmianka więc się chciałem spytać. Edytowane 10 Sierpnia przez szary_wolf literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Troche poczytałem w necie i ogólnie nie są bardziej wytrzymałe chociaż dużo mniej się grzeją więc jest mniejszy stres termalny na podzespoły(tak wyczytałem) ale ogólnie są podobnie z wytrzymałością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia Myślę, że mniej użytku prądu oraz mniejsze grzanie by pomagało z wytrzymałością. Też jest fakt, że laptopy z ARM dłużej się trzymają na baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...