wrobsipl Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 kup sobie jakiego kolwiek gigabyte najbardziej stabilne płyty jakie znam może mniej dobre do overcklokingu ale staaabbiillnnee!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Rezystor - mówiąc o solteku miałem na mysli ten model a nie dokładnie Twój egzemplarz -wiem ze przy palomino nie zrobisz cudów sojer - co mam ci napisac-sam juz nie wiem..., widocznie jakies 2.0ghz to szczyt Twoich mozliwosci ale mozna wykrecic proca znacznie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 bartezjusz... :) jakbys mial cooler za 30zl to nie wiem czy wykrecilbys wiecej twojego proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Uuu,mala burza sie ropzetala i to nie na temat.To i ja cos dodam. Przesiadalem sie z celerona 700 i 128 MB na terazniejszy (1700@2000+(10x166) ,256 DDR 333) i powiedzialbym ze roznica jest dosc widoczna.Sam jednak zauwazylem spory przyrost predkosci po...podkreceniu procka!WMP od razu sie laduje,odtwarza i nie ma chwili zastanowienia tak jak to bylo bez podkrecenia(czyli okolo 1700+ bo na 9x166)..Zatem czyz wiele nie zalezy takze od procka?Swoja droga brak ramu widac jednak najbardziej,co nie znaczy ze do normlanej pracy 256MB nie wystarczy.. Wracajac do tematu,moge zaproponowac plytke ktora ja mam. Jest to model Gigabyte GA-7VAX na KT 400 Rev1.1 Bardzo stabilna,dobra dla podkrecania i tania!(okolo 340zl) Do tego polecam tego ladnego,naszego XP1700+ wrzuconego na fsb 166 i konfiguracja naprawde na przynajmniej 2 lata(narazie bez podkrecania styka,ale na przyszlosc wszystko sie przyda). Wspomne jeszcze ze plyta ta dysponuje zintegrowanym audio AC97(realtek) 5.1,sieciowka(realtek) czyli najwazniejsze rzeczy sa. Chcialbym jeszcze tylko wpomniej o jednym fenomenie-mam GF2 400MX 32 MB i gram w nowe gry pokroju Gothic 2,Vice City z ustawieniami "polowicznymi" i powiem szczerze ze nie mam powodu do narzekan! Zatem moze rozsadnym zakupem bylby jakis GF2 z seri Ultra,co napewno jest tanim i dobrym rozwiazaniem jesli od czasu do czasu trza pograc. Mysle ze porzadnie trzeba tylko teraz dobrac zasilacz(np wspomniany HuntKey 300W za okolo 120zl) i wyroznione przez pytajacego dodatkowe komponenty i komputer gotowy do prac biurowo-lightgrowych :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 bartezjusz... :) jakbys mial cooler za 30zl to nie wiem czy wykrecilbys wiecej twojego proca :DChcesz powiedziec ze masz super podobierane czesci, Hypery i wogole masz max skonfigurowany komp i cooler za 30 zl przez co nie mozesz kompa wyzej wykrecac ?? BTW: Ciagle na moja pytanie nie odpowiedziales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 jakbys mial temp kolo 60 stopni to myslisz ze komp by ci wiecej poszedl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzydki Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Dzięki wszystkim za pomoc, trochę ukierunkowaliście moje poszukiwania, jestem już bliżej niż 2 dni temu ale nadal mam kilka dylematów. zdecydowałem sie na płyte ASUS A7V8X-X Via KT400 + LAN + audio - 306pln ma wszystko co potrzebuje i powinna styknąć do tego XP 2000+ i Zalman 6000 alcu oem pamięć na razie 256 (najwyżej dokupie) ale kompletnie nie wiem którą, wszystko będę kupował w Komputroniku a tam to pod uwagę biorę te trzy: GeIL PC400 CL 2,5 Kingston PC400 CL 3,0 Kingston HyperX PC333 CL 2,0 Grafik szukałem takich bez wentylatora, i z tych co są tam na stanie wybrałem R9200 Gigabyte Maya 64MB DVI + tv BOX - 379pln R9200 HIS Excalibur 64MB DVI + VIVO - 355pln R9000 Sapphire 64MB VIVO BOX - 365pln To VIVO w 2 ostatnich mogło by się przydać, ale jeśli Gigabyte jest lepsza to z VIVO mogę zrazygnować. Nie wiem też który monitor: NEC EF 791SB czy Samsung SM 757MB I ostatnie pytanie, pozwolić im to składać czy lepiej samodzielnie (czy jest jakaś różnica w gwarancji, czy mi kompa nie zaplombują :evil: , czy porządnie przymocują radiator, etc..)? Dzięki za wszystko. Pozdrawiam Brzydki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Pamiec - HyperXy 333 - jak nie zamierzasz krecic to przydadz sie najnizsze timingi, z Kingstonami value to nie wiadomo jak trafisz, Geile natomiast rzadko uda sie naklonic to pracy z CAS 2 jesli producent podaje 2,5 Karta - ja bym bral Gigabyte, a jak chcesz VIVO to ten Szafirek. Skladaj sam - zawsze bardziej sie do tego przylozysz niz oni. Sojer - jestes mastah - wziales takie Hypery do OC i cooler za 30 zeta ?? Nie mam slow. Jak tam z moim pytaniem co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 nie bierz tego Asusa X-X sa to bardzo obciete wersje jesli juz chcesz Asusa to wes A7V8x a nie jkiegos x-x. http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6355&sid=1 ja bym ci polecił tą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 ...jak nie umiecie zlozyc sobei porzadnie kompa to sie nie dziwie ze wam 256 to malo...No Sojer, BRAWO, ty to dopiero sobie kompa porządnie złożyłeś... Wentyl za 30zł... BUAHAHAHA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 mialem volcano 11 ale byl za glosny i go sprzedalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...