KrakersQ Opublikowano Sobota o 15:01 Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:01 Witam posiadam 32gb RAM G.SKILL 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 TZ5 Neo RGB, windows 11, ryzen 9, MSI x870e tomahawk <najnowsza aktualizacja> ale coś dziwnego zauważyłem w menadżerze zadań gdyż mój RAM pokazuje 60% użycia przez CODA ale on używa raptem 8gb to jakie 60% ??? Normalnie w systemie i biosie jest widoczne 32gb. Czemu tak pokazuje ktoś mi to wytłumaczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks41 Opublikowano Sobota o 15:37 Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:37 Te 61% w menedżerze to pamięć zajęta przez wszystkie procesy , a nie tylko CODa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrakersQ Opublikowano Sobota o 21:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:48 No to jest ustawione sortowanie od największych i razem wyjdzie może 10gb to jakie 60% z 32gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Sobota o 23:01 Zgłoś Opublikowano Sobota o 23:01 A masz wyłączoną integrę z procesora w biosie? Bo jak nie to bios sam przypisuje jakąś ilość ramu dla integry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrakersQ Opublikowano wczoraj o 10:16 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:16 11 godzin temu, laidman napisał(a): A masz wyłączoną integrę z procesora w biosie? Bo jak nie to bios sam przypisuje jakąś ilość ramu dla integry. Nie wiem, jak to sprawdzić ? Zaraz poszukam to bardzo ciekawe zjawisko, patrzyłem u kuzyna i ma identycznie to by wychodziło, że każdy domyśle ma sporooo procent RAMU wykorzystywane na marne ? Zwłaszcza ci co mają tylko 16gb odczują, jakim cudem nigdzie o tym nie ma nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks41 Opublikowano wczoraj o 10:24 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:24 (edytowane) 12 godzin temu, KrakersQ napisał(a): No to jest ustawione sortowanie od największych i razem wyjdzie może 10gb to jakie 60% z 32gb ? Kliknij prawym na kolumnę "Pamięć" , przejdź do "Wartości zasobów", przejdź do "Pamięć" i zaznacz "Procent" to wtedy będziesz miał wartości procentowe zajętej pamięci przez wszystkie procesy . Edytowane wczoraj o 10:30 przez tomeks41 Dodanie pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, KrakersQ napisał(a): Nie wiem, jak to sprawdzić ? Zaraz poszukam to bardzo ciekawe zjawisko, patrzyłem u kuzyna i ma identycznie to by wychodziło, że każdy domyśle ma sporooo procent RAMU wykorzystywane na marne ? Zwłaszcza ci co mają tylko 16gb odczują, jakim cudem nigdzie o tym nie ma nic. U mnie to trzeba najpierw przełączyć na advanced zamiast EZ Mode. Potem wejść w opcje Advanced->NB Mode i tam znajdziesz Primary Graphics a pod spodem Integrated Graphics i ile ramu przydziela. Ale to na Asusie u Ciebie może być troszkę inaczej ale podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Sprawdź sobie w Monitorze zasobów, bo Menadżer zadań nie jest dokładny. Np u mnie w wygląda to tak: Dwie pierwsze pozycje są takie same, potem jakieś inne wpadają: Na marginesie: mam 32GB RAM, ale za to fizycznie nie mam zintegrowanej grafiki. Edytowane 21 godzin temu przez ipkiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...