Skocz do zawartości
Junior

Przemyślenia na temat oznaczeń athlonów.

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukując archiwum natchnołem sie na pewną wypowiedzi.

Poprawka - to 66MHz więc jeżeli nie umiesz liczyć (nie ty DooDah) to: 

1500+ = 1333MHz 

1600+ = 1400MHz 

1700+ = 1466MHz 

1800+ = 1533MHz 

1900+ = 1600MHz 

2000+ = 1666MHz 

2100+ = 1733MHz 

2200+ = 1800MHz 

ITD.

Idąc tym rozumowaniem przeanalizowałem oznaczenia procówi doszłem do pewnych wniosków. Jeżeli co 66 MHz oznaczenie idzie o 100 to czy antek 2GHz(2400+) nie powinien mieć oznaczenia 2500+. :?: :?: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tak popi****ne, że lepiej nad tym nie myśleć 8) Można by się pytać: "A Czemu Radek9200 nie jest wydajniejszy od 9100" itd. itp. ;)

PS. A może by wysłać do AMD maila z zapytankiem... I powiedzieć im, że się pomylili :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten temat już był kilkukrotnie ( co najmniej) poruszany.

A athlony 2700+ istnieją  :wink:

Gezechu to daj jakieś linki bo bym poczytał.
Linków nie dam bo nie chce mi się szukać, a czas to pieniądz :wink:

Wiem, że było to wałkowane bo pamiętam jak czytałem o tym na forum.

Ale dobra o tym czemu antek 2400+ nie ma oznaczenia 2500+ mozna rozważać ja wspominałem tylko o reszcie oznaczeń. 8)

Moja teroria jest taka: nie chcieli żeby athlon 2500+ t-bred był mylony z 2500+ bartonem :wink: więc dali mu 2400+. Przykładowo jakaś lama patrzy w cenniku a tam 2 athlony 2500+ i jeden jest tańszy hmm ciekawe, ktorego by wziął :wink: :D

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linków nie dam bo nie chce mi się szukać, a czas to pieniądz :wink: 

Wiem, że było to wałkowane bo pamiętam jak czytałem o tym na forum.

Ale dobra o tym czemu antek 2400+ nie ma oznaczenia 2500+ mozna rozważać ja wspominałem tylko o reszcie oznaczeń. 8) 

Moja teroria jest taka: nie chcieli żeby athlon 2500+ t-bred był mylony z 2500+ bartonem :wink:  więc dali mu 2400+. Przykładowo jakaś lama patrzy w cenniku a tam 2 athlony 2500+ i jeden jest tańszy hmm ciekawe, ktorego by wziął :wink:  :D 

Pozdro.

Głupoty gadasz. Athlon taktowany 2GHz nie ma oznaczenia 2500+ dlatego że to by było zbyt wygórowane oznaczenie, i dali mu o 100+ niższe. AMD wspominało że oznaczenia są nadawane że tak powiem indywidualnie dla każdego procesora i nie ma na nie żadnej reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi