szary_wolf Opublikowano wczoraj o 07:35 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:35 (edytowane) Witam Korzystam z Eseta i mam takie pytanie. Czy podczas skanowania plików przez Eseta(i jakikolwiek inny antywir) to czy można normalnie korzystać z kompa tzn. np. przeglądać net, oglądać jakiś film itd. Chodzi mi konkretnie że jak podczas skanowania plików bym korzystał z firefoxa to jako że ten firefox jest uruchomiony to czy Eset ma możliwośc go przeskanować?? Czy to nie przeszkadza w skanowaniu Firefoxa jak jest uruchomiony? Nie wiem czy się jasno wyraziłem... Dodam że nie chodzi tylko o firefoxa ale o każdy inny uruchomiony program. Edytowane 23 godziny temu przez szary_wolf poprawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Tak można używać, nie przeszkadza. Jeżeli mówisz o ochronie w czasie rzeczywistym to właśnie najczęściej antywirus skanuje pliki właśnie przy dostępnie (odczyt/zapis) Cytat By default, all files are scanned upon opening, creation, or execution. We recommend that you keep these default settings, as they provide the maximum level of real-time protection for your computer: File open – Scans when a file is opened. File creation – Scans a created or modified file. File execution – Scans when a file is executed or run. Removable media boot sector access – When removable media that contains a boot sector is inserted in the device, the boot sector is immediately scanned. This option does not enable removable media file scanning. Removable media file scanning is located Media to scan > Removable media. For Removable media boot sector access to work correctly, keep Boot sectors/UEFI enabled in ThreatSense parameters. https://help.eset.com/ees/9/en-US/idh_config_amon.html Przy wywołanym skanowaniu (np jak włączyć skanowanie dysku C) to jedzie wszystkie pliki, niezależnie czy jest coś otwarte czy nie Edytowane 23 godziny temu przez silwerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu OK chodziło mi konkretnie o wywołane skanowanie np. właśnie dysku C. I też chodziło mi żeby nie dochodziło do blokad tzn. że jak jest wywołane skanowanie dysku C a ja odpale firefoxa to żeby ten firefox został przeskanowany. Ale rozumiem że nic nie będzie się blokowało i skanuje wszystko niezależnie czy jest otwarte czy nie. Także ok. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...