NightRid3r Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Witam. Chciałbym rozwiać swoje wątpliwości co do prawidłowego montażu chłodzenia Thermalright Phantom Spirit EVO. Czy przy montażu dwie główne śruby ze sprężynami wkręcamy równomiernie do czasu zatrzymania się aż skończy się gwint? Czy bezpieczniej dokręcać słabiej aż się nie będzie ruszało chłodzenie? Nie chcę żeby coś się wygięło ale żeby był prawidłowy nacisk. Płyta główna pod AM5. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Witam zasadniczo to jest tak obliczone że śruby powinieneś dokręcić do wyraźnego oporu czyli aż gwint sie skończy , czyli delikatnie równomiernie ale do końca , np. po 1 pełnym obrocie na stronę opcja np. na wyczucie , czyli do wyraźnego oporu , czy jesteś w stanie przykręcając dwie śruby przykręcić je równomiernie , nie wiem będziesz liczył obroty , a na pewno docisk będzie równomierny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 kręcisz do wyraźnego oporu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightRid3r Opublikowano 18 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2025 17 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Witam zasadniczo to jest tak obliczone że śruby powinieneś dokręcić do wyraźnego oporu czyli aż gwint sie skończy , czyli delikatnie równomiernie ale do końca , np. po 1 pełnym obrocie na stronę opcja np. na wyczucie , czyli do wyraźnego oporu , czy jesteś w stanie przykręcając dwie śruby przykręcić je równomiernie , nie wiem będziesz liczył obroty , a na pewno docisk będzie równomierny ? Na wyczucie raczej ciężko bez wyciągania płyty głównej. Jak wyciągnięta to można tak mniej więcej określić ile są wkręcone śruby. Osobiście myślę, że przy am5 nie powinno się nic wygiąć kręcąc do końca gwintów ale wolałem się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...